Rektör Bağlı Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Müsteşarı Ruilin ile Görüştü

15 Ocak 2019 3075
Rektör Bağlı Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Müsteşarı Ruilin ile Görüştü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Shi Ruilin’i ziyaret ederek, ikili işbirliği konusunda görüşmelerde bulundu.  

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı beraberinde Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Abdulkadir Binici ile Fen Edebiyat Fakültesi Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Arş. Gör. Sema Gökenç Gülez ile birlikte Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Shi Ruilin’i makamında ziyaret etti. 

Türkiye ile Çin arasında her alanda sağlanan yakınlaşmanın özellikle Kapadokya’yı ziyaret eden Çinli turist sayısında gözle görülür memnuniyet verici bir artışa neden olduğunu ifade eden Bağlı,  Türkiye ve Kapadokya bölgesine Çinlilerin bu yoğun ilgisinin de sadece turizmle sınırlı kalmaması gerektiğine vurgu yaparak, bilimsel anlamda da Çin’de bulunan üniversiteler ile ikili işbirliği içinde olmak istediklerini söyledi. Bağlı bu kapsamda NEVÜ bünyesinde ‘Konfüçyüs Enstitüsü’nün bir an önce kurularak faaliyete geçmesi yönünde önemli çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekleyerek bilgi verdi.  

Türkiye ve Çin arasında yürütülebilecek her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirten Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Shi Ruilin ise, bu ikili işbirliğinde akademik yönden de yapılabilecek her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Ruilin ayrıca NEVÜ bünyesinde ‘Konfüçyüs Enstitüsü’nün kurulmasına yönelik çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ifade etti.  

Kültür Müsteşarı Ruilin ile bir süre görüşen Rektör Bağlı kendilerine plaket takdiminde bulunurlarken, Müşteşar Ruilin’de Bağlı’ya günün anısına plaket verdi.