Fen Bilgisi Öğretmen Adayı Öğrenciler Eğitimlerini Tamamladı

08 Şubat 2019 3683
Fen Bilgisi Öğretmen Adayı Öğrenciler Eğitimlerini Tamamladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de "Fen Öğretiminde Alana Özgü Yöntem-Materyal Uyumu ve Entegrasyonu" konulu eğitime katılan fen bilgisi öğretmen adayı öğrenciler, eğitimlerini tamamladı. 

NEVÜ Eğitim Fakültesinde, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri” desteği ve 2018 yılı 3 çağrı döneminde desteklenen "Fen Öğretiminde Alana Özgü Yöntem-Materyal Uyumu ve Entegrasyonu" konulu eğitime Türkiye’nin 17 farklı üniversitesinden 30 fen bilgisi öğretmen adayı öğrenci ile 7 üniversiteden 12 öğretim üyesi katıldı. 5 gün süren eğitimlere katılan öğrencilere düzenlenen törenle katılım belgeleri takdim edildi. Törene; NEVÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Oktay Bektaş, Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Öner Armağan, Düzce Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Karaçam, NEVÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Polat, NEVÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi öğretim üyesi ve proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş katıldı.

Törenin açılışında konuşan NEVÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, “Böyle güzel bir programı hazırlayan, emek veren siz değerli katılımcılara bir kez daha teşekkür ediyorum. Daha önce de belirttiğim gibi, sizler çok şanslısınız. Ben böyle bir eğitime doktoramı bitirdikten sonra katılabildim. Ama siz daha lisans öğrencisi iken bilimle erken tanışma ve bilimsel düşünmeyi öğrenme şansını yakaladınız. Bizim sizlere aşılamaya çalıştığımız olgu bilimsel düşünme olup, sizler de buna adım atmış oldunuz. Bundan sonraki hayatınızda artık bilimsel düşünmek ve bilimsel davranmak durumundasınız. Bu eğitim süresi boyunca kafalarınızda bir sürü soru işareti oluşmuş olması gerek ki,  bu da sizlerin ilgi ve merakınızı artıracaktır. Onun için başta Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz’a, Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş’a ve farklı üniversitelerden gelerek sizlere eğitim veren hocalarımıza teşekkür ediyorum.  Siz değerli öğretmen adayı gençlerimize de bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.  

Öğretmen adayı öğrencilere yaşamları boyunca öğrenmeyi mutlaka kendilerine felsefe ve görev edinmesi tavsiyesinde bulunan Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Sayın Dekanım Ali Meydan, çok şanslı olduğunuzu vurguladı ve ben de aynı kavrama bir kez daha değinmek istiyorum. Gerçekten çok şanslısınız arkadaşlar. Çünkü bu projeye 300 müracaat oldu ve bunlar içerisinden 30 kişi buraya geldiniz. Ben bu şansınızı 5 günlük eğitim boyunca hepinizin çok iyi kullandığınızı düşünüyorum. Gerçekten ülkemizin çok farklı üniversitelerinden ve çok değerli bilim insanlarından, alana özgü materyal kullanımına ilişkin çok değerli bilgileri dinlediniz. Sizler geleceğin öğretmenleri olacaksınız ve birçok insanın hayatına dokunacaksınız. Nasıl ki 5 gün boyunca hocalarımız sizlerin hayatınıza dokunmak için burada bilimsel bilgilerini paylaştılar. Bir müddet sonra sizler de öğretmen olduğunuzda çok sayıda öğrencinizin hayatına dokunacaksınız. Bu noktada sizlere tavsiyem, yaşam boyu öğrenmeyi asla unutmayın. Yaşam boyu öğrenme,  meslek hayatınızın her boyutunda sizlere çok ciddi sorumluluk yüklüyor. Nasıl bir sorumluluk derseniz; çok iyi çalışmanız, bilimden asla uzaklaşmamanız, problemlerin çözümünün mutlaka bilimde olduğuna inanarak çalışmanız gibi. Sizlerin bilimsel, akademik ve entelektüel birikiminiz ne kadar yüksek olursa öğrencilerinize o denli katkı sağlayacaksınız,  o denli onların hayatlarına dokunacaksınız. Yaşam boyu öğrenmeyi mutlaka kendinize felsefe ve görev edinin. Yaptıklarınızın ve elinizden gelenin en iyisini yapmak için çaba sarf edin ve çok çalışın.  Ben, çok çalışmanın sonunun insanlara başarı getireceğine inanan bir akademisyenim. İstiyoruz ki, geleceğimizi sizler gibi kıymetli ve değerli öğretmenlerimize bırakalım. Sizler de çok başarılı, çok nitelikli öğrenciler yetiştirip, toplumumuza ve ülkemize katkı sağlayasınız. Bu vesileyle sizlere bundan sonraki hayatınızda bir kez daha başarılar diliyorum” diye konuştu.

Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş ise, Değerli hocalarımızın bu güzel konuşmalarının üzerine tekrar bir şeyler söylemek istemiyorum. Ama bu eğitimin başlarında öğrencilerimize bir şeyleri birlikte keşfedeceğiz demiştim. Ali hocamın da belirttiği gibi amacımız, kafalarınızda bir soru işareti bırakmak değil. Ama bu işlerin doğasında olan bir şey. Bilimde bir soru işaretini çözdüğünüzde, karşınıza 3-4 soru işareti çıkar ve bunun sonu yoktur. Biz bu projemizin konularını biraz daha geliştirmek ve sistematik hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu yüzden bu proje sonunda da sizlerle daima irtibat halinde olacağız ve bilgi paylaşımında bulunacağız. Burada aldığınız eğitimin sizler için bir başlangıç ve bundan sonraki hayatınızda büyük faydaları olacağına inanıyorum. Değerli hocalarımıza ve siz değerli arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayan katılımcılar ile proje düzenleme kuruluna katılım ve teşekkür belgeleri takdim edildi.