Prof. Dr. Aydın NEVÜ’de ‘Birlikte Yaşama Sorunu’ Üzerine Konuştu

14 Mart 2019 2760
Prof. Dr. Aydın NEVÜ’de ‘Birlikte Yaşama Sorunu’ Üzerine Konuştu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sosyoloji Topluluğu tarafından "Birlikte Yaşama Sorunu” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın konuşmacı olarak katıldı.

NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Abdullah Şengül, Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer, akademik ve idari personel ile fakülte öğrencileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer, yetiştirmiş olduğu öğrenciler ve yazmış olduğu kitaplar ile ülkemize ve sosyoloji camiasına önemli katkılarda bulunmuş olan Prof. Dr. Mustafa Aydın’ı üniversitede ve fakültede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmasına, öncelikle bir arada yaşamanın farklı düşünürler tarafından nasıl ele alındığından bahsederek başlayan Prof. Dr. Mustafa Aydın, cemaat ve cemiyet ayrımını,  bunun birlik ve beraberlik kavramlarıyla olan ilişkisini açıkladı. Ülke ve dünya genelinden örnekler vererek bir arada yaşamanın nasıl mümkün olacağına dair tartışmalardan detaylı bilgiler veren Aydın, verdiği örnekler ve yaptığı analizlerin sonucu olarak, toplumun bir arada yaşayabilmesi için farklılıkları gözeterek ortak bir payda içinde yaşanabileceğini dile getirdi.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile devam eden konferans sonunda Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer, değerli bilgi ve birikimlerini öğrenciler ile paylaşmalarından dolayı Prof. Dr. Mustafa Aydın’a teşekkür ederek, kendilerine plaket takdiminde bulundu.

Etkinlik sonunda öğrenciler ile bir araya gelen Aydın, kitaplarını imzalayarak öğrenciler ile sohbet etti.