Kapadokya Teknopark’tan ''Bir Fikrim Var'' Adlı Girişimcilik Eğitimi

15 Mart 2019 2458
Kapadokya Teknopark’tan ''Bir Fikrim Var'' Adlı Girişimcilik Eğitimi

Kapadokya Teknopark tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi akademisyenlerine, öğrencilerine ve girişimcilere yönelik olarak NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Gülşehri salonunda, Kapadokya Teknopark Kuluçka Merkezi Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Ünsalan eğitmenliğinde ''Bir Fikrim Var'' adlı girişimcilik eğitimi düzenlendi.

3 saat süren programda; öncelikli olarak Kuluçka Merkezinin kuruluş amaçları ve girişimcilere sunduğu avantajlar konusunda bilgilendirme yapıldı. ''Nasıl girişimci olunur?'' ,''kimlere girişimci denir?'', ''girişimci olmak için atılması gereken adımlar nelerdir? '' ''girişimcinin alabileceği destekler nelerdir?'' gibi girişimcilik kavramı üzerinde duran Ünsalan temel kavram ve sorunlarına  açıklık getirerek eğitime devam etti.

Eğitim boyunca  dünyaca ünlü ve başarılı yerli girişimlerin hayata geçme  süreçleri, karşılaştıkları zorluklar konusunda  genç girişimci adayları bilgilendirilerek, girişimciliğe yönlenmeleri hususunda motive edici tavsiyelerde bulunuldu. 

Yoğun ilgi gören program Ünsalan'ın katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla son buldu.