NEVÜ ve Kapadokya Teknopark Tarafından "Prof. Dr. Fuat Sezgin Atölyesi" Kuruluyor

26 Mart 2019 3145
NEVÜ ve Kapadokya Teknopark Tarafından "Prof. Dr. Fuat Sezgin Atölyesi" Kuruluyor

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) BAP Birimi ve Kapadokya Teknopark  işbirliği ile “Prof. Dr. Fuat Sezgin Prototip Atölyesi” kuruluyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Teknopark işbirliği ile kurulacak olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Prototip Atölyesi için girişimler devam ederken, bu kapsamda BAP Birimi tarafından desteklenen Dr. Öğretim Üyesi Sevil Sungur, Prof. Dr. Sezen Aksöz ve Prof. Dr. Ersan Kabalcı tarafından yürütülmekte olan BAP19F2 nolu "Türk-İslam Tarihindeki Meslek Tasarımların Modern Tekniklerle Replikalarının Oluşturulması” isimli proje kapsamında üniversitemize 3D Yazıcı kazandırıldı.

Prototip Atölyede akademisyenlerin, araştırmacıların ve ihtiyaç duyan sektör temsilcilerinin kullanımına sunulacak olan “3D Yazıcı” ile ilgili olarak tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapılarak kullanım eğitimi Kapadokya Teknopark binasında düzenlendi. Düzenlenen eğitime Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, NEVÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Karatepe ve Kapadokya TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cevahir Altınkaynak, NEVÜ akademisyenleri ve öğrencileri ile birlikte Teknopark firmaları katıldı.

Toprak Enerji Sistemleri Genel Müdürü Burak Nazmi Toprak tarafından verilen uygulamalı eğitimde 3D yazıcı kullanımı, kullanılacak yazılım programları ve 3D yazıcı ile yapılacak iş ve işlemler hakkında sunum yapıldı. Örnek bir uygulama ile 3D yazıcının kullanımı katılımcılara anlatıldı.

Uygulamalı eğitim sunumunun katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona ermesinin ardından Kapadokya Teknopark yetkilileri, cihaz kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için Kapadokya Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi ile irtibata geçilebileceğini belirtti.