NEVÜ’den Oyunlaştırılmış Matematik Öğretimi

10 Nisan 2019 2981
NEVÜ’den Oyunlaştırılmış Matematik Öğretimi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hayri Sarı Milli Eğitim Bakanlığı hizmet içi eğitim programı kapsamında Nevşehir ilinde görev yapan sınıf öğretmenleri ile “Oyunlaştırılmış Matematik Öğretimi” çalışmaları gerçekleştirdi.

İlkokul matematik programında yer alan kazanımlar çerçevesinde 24 kişilik öğretmen gruplarıyla birebir haftalık 10 saat uygulama yoluyla gerçekleştirilen eğitimde eğitsel masa ve dijital oyunlar kullanıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hayri Sarı, Nevşehir ili genelinde 188 sınıf öğretmeniyle oyunların matematik öğretiminde kullanımına yönelik gerçekleştirilen eğitimin, özellikle oyun çağında olan çocuklar için matematiği soyut bir ders olmaktan kurtararak matematiğin günlük yaşamla ilişkisinin kurulabilmesi açısından önemli olduğunu belirtti.  Sarı, oyunlaştırılmış matematik ile birlikte çocukların matematiği daha kolay kavrama ve geliştirme imkânı bulanacaklarını sözlerine ekledi.