Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin NEVÜ’de Söyleşide Bulundu

11 Nisan 2019 2974
Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin NEVÜ’de Söyleşide Bulundu

Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de  "Medeniyet Tasavvurumuzun Birinci Derecede Referans Kaynakları Yazma Eserler" konulu söyleşide bulundu.

Müdür Bekir Şahin’den Rektör Bağlı’ya Ziyaret

NEVÜ Merkez Kütüphanesi tarafından düzenlenen söyleşi için üniversiteye gelen davetli konuşmacı Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı makamında ziyaret etti. Şahin’in ziyaretlerinde kendilerine NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mehmet Gözet, Şube Müdürleri Osman Atılgan ile Gökhan Onmuş refakat etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Şahin’e teşekkür eden Rektör Bağlı, üniversite ve şahsı olarak kütüphaneciliğe büyük önem verdiklerini ifade etti.  NEVÜ Merkez Kütüphanesinin sahip olduğu basılı ve dijital kaynaklarının yanı sıra önümüzdeki süreçte bünyesine katacağı özel arşivler ve eserlerle de adından söz ettiren bir üniversite olmayı hedeflediklerini belirtti.

NEVÜ Merkez Kütüphanenin içerisinde bulundurduğu ‘Nadir Eserler Bölümü’ başta olmak üzere diğer basılı ve dijital kaynak açısından oldukça zengin bir kütüphane olduğunu kaydeden Şahin, Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi olarak kendilerinin de NEVÜ kütüphanesine her türlü katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

Şahin ile bir süre görüşen Rektör Bağlı, ziyaret sonunda kendilerine plaket takdiminde bulunurken, Şahin de Bağlı’ya özel basım Mesnevi kitabı hediye etti.

“Medeniyet Tasavvurumuzun Birinci Derecede Referans Kaynakları Yazma Eserler" Konulu Söyleşi

Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, Rektör Bağlı’yı ziyaretlerinin ardından NEVÜ Merkez Kütüphanesine geçerek burada akademik ve idare personel ile öğrencilerin hazır bulunduğu konferans salonunda “Medeniyet Tasavvurumuzun Birinci Derecede Referans Kaynakları Yazma Eserler" üzerine söyleşi de bulundu.

Şahin söyleşide katılımcılara, geçmişten günümüze ulaşan nadir yazma eserlerin önemi, bu eserlerin onarımı, korunması ve dijitalleştirilmesinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında bulunan nadir yazma eserlerin tekrar getirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Söyleşi, Rektör Yardımcısı Ertan Özensel’in katılımlarından dolayı Şahin’e teşekkürlerini sunarak kendilerine plaket, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mehmet Gözet’in ise teşekkür belgesi takdimleriyle son buldu. 

Rektör Yardımcısı Özensel’e kendi kitabı olan “İstiklâl Marşı’nı Değiştirme Çabaları ve Millî Şair’de Dirilmek” adlı kitabını hediye eden Şahin daha sonra, NEVÜ Merkez Kütüphanesini gezerek ‘Nadir Eserler Bölümü’ başta olmak üzere kütüphanede bulunan basılı ve dijital eserler hakkında bilgi aldı.