İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı ile ilgili Sık Sorulan Sorular

21 Ağustos 2019 4460
İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı ile ilgili Sık Sorulan Sorular

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne yerleşerek isteğe bağlı hazırlık sınıfı tercihinde bulunan değerli öğrenciler,

isteğe bağlı hazırlık eğitimi ile ilgili sık sorulan soruları ve cavaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

İsteğe bağlı hazırlık eğitimi ciddiyetle yürütülen yoğun bir süreci kapsamaktadır. Bu nedenle isteğe bağlı hazırlık eğitimini tercih etme aşamasında olan öğrencilerin bilinçli seçim yapmaları gerekmektedir. İsteğe bağlı hazırlık programına kayıt yaptırıp sürecin gereklerini hakkıyla yerine getirmeyen öğrencilerin başarısız oldukları daha önceki yıllardan edinilen tecrübelerle sabittir. Gerek sınıf içi gerekse sınıf dışı çalışmaları yıl boyunca özveriyle sürdürecek öğrencilerimizle isteğe bağlı hazırlık sınıfı sürecini yürütmekten mutluluk duyacağız.

 

1.    İsteğe bağlı hazırlık eğitimini nerede alacağım?

İsteğe bağlı hazırlık eğitimi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi merkez yerleşkesinde yer alan Yabancı Diller Yüksekokulunda verilir.  Öğrenciler hazırlık eğitimi boyunca yerleştiği fakülte veya meslek yüksekokulundan ders almaz.

2.    İsteğe bağlı hazırlık sınıfını tercih ettim ancak derslere devam etmek zorunda mıyım?

-Evet. İsteğe bağlı hazırlık sınıfını tercih etmek isteğe bağlı ancak derslere devam etmek zorunludur. Öğrenciler derslerin %85 ine devam etmek zorundadır. Devamsızlıktan kalan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler. Öğrenciler sınavlardan başarılı olsalar dahi derslerin %85 ine katılmazlarsa hazırlık sınıfından başarısız sayılırlar.

3.    Sağlık raporu devamsızlık için geçerli mi?

- Sağlık raporları öğrencilerin devam durumu için geçerli değildir.

4.    İsteğe bağlı hazırlık sınıfından başarısız olursam ne olacak? Tekrar İsteğe bağlı hazırlık sınıfı okuyacak mıyım? Bölümüme geçebilir miyim?

- Hazırlık sınıfından devamsızlık veya sınavlardan dolayı başarısız olan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler. Dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar. Hazırlık sınıfını tekrar etmezler.

5.    Kitap almak zorunlu mu? Kitapların fotokopisini çektirsek olur mu? Ders kitaplarını nereden alabilirim?

- Evet. Hazırlık programında belirlenen kitapların tamamının alınması gerekmektedir.

-Hayır. Ders kitaplarının orijinal olarak temin edilmesi gerekmektedir. Fotokopi veya korsan baskı kitaplar sınıfa alınmamaktadır.

- Kitaplar yayınevlerince okulumuzda satılmaktadır. Dileyen öğrencilerimiz orijinal olmak kaydı ile istedikleri kitabevinden temin edebilirler.

6.    İsteğe bağlı hazırlık sınıfı süresince kaç sınav yapılacak?

- Bir akademik yıl süresince öğrenciler 6 küçük sınav (quiz), 4 ara sınav (vize) ve bir final sınavına girmek zorundandırlar.

- Bir akademik yıl süresince öğrenciler 6 küçük sınav (quiz), 4 ara sınav (vize) ve bir final sınavına girmek zorundandırlar.

7.    İsteğe bağlı hazırlık sınıfını tercih ettim, bundan sonra ne yapmalıyım?

- İsteğe bağlı hazırlık sınıfı tercih eden öğrenciler 16 Eylül 2019 tarihinden itibaren derslere girmeye başlayacaklardır. Dönem başında herhangi bir seviye belirleme, yeterlik ya da muafiyet sınavına girmeyeceklerdir. Dersler merkez yerleşkede yer alan Eğitim Fakültesi binasının zemin katında bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu’nda yapılacaktır. Öğrencilerin hangi sınıfta derse gireceği https://ydyo.nevsehir.edu.tr/ adresinden duyurulacak ve bina girişindeki duyuru panosuna asılacaktır.

8.     Kayıt sırasında isteğe bağlı hazırlık sınıfını tercih ettim, vazgeçmek istiyorum, ne yapmalıyım?

- İsteğe bağlı hazırlık sınıfı tercih eden ve daha sonra herhangi bir sebeple vazgeçmek isteyen öğrenciler 12 Eylül 2019 tarihine kadar dilekçe ile Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne ya da Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’na başvurmak durumundadırlar.

9.     Kayıt sırasında isteğe bağlı hazırlık sınıfını tercih etmedim ancak tercih etmek istiyorum, ne yapmalıyım?

- İsteğe bağlı hazırlık sınıfı tercih etmeyen ve daha sonra herhangi bir sebeple tercih etmek isteyen öğrenciler 12 Eylül 2019 tarihine kadar Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne ya da Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’na başvurmak durumundadırlar.

10. Ürgüp Sebahat Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu öğrencisiyim ve isteğe bağlı hazırlık sınıfını tercih ettim. Her gün Ürgüp’ten Nevşehir’e derse mi geleceğim?

- Hayır. Ürgüp Sebahat Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu öğrencisi olup isteğe bağlı hazırlık sınıfı tercih eden öğrenciler hazırlık eğitimleri boyunca Nevşehir merkezde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarda konaklayabilmektedirler. Hazırlık sınıfı tamamlandıktan sonra konaklama yerleri Ürgüp olarak güncellenmesi gerekmektedir. Öğrenciler konaklama işlemlerinin tamamını kendileri takip etmek durumundadırlar, bu anlamda başvuru, yerleşme, yedek sıralama vb. durumları takip etme ve işlemlerini gerçekleştirme sorumluluğu kendilerine aittir. 

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi     

Yabancı Diller Yüksekokulu   

ydyo@nevsehir.edu.tr