Rektör Bağlı ‘Gaziler Günü’ Programına Katıldı

19 Eylül 2019 2321
Rektör Bağlı ‘Gaziler Günü’ Programına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, ‘Gaziler Günü’nde, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarıyla bir araya geldi.

Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 günü 153 Sayılı Kanun ile TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanın verilmesinin 97. yıldönümü dolayısıyla ‘Gaziler Günü’, Nevşehir'de düzenlenen törenle kutlandı.

Nevşehir Şehitliği'nde düzenlenen törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, gaziler, şehit ve gazi yakınları, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Şehitlikteki Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi''nin çelenk sunması ile başlayan tören, tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesi,  günün anlam ve önemine dair yapılan konuşma ve öğrencilerin okudukları şiirlerle devam etti.

Tören sonunda Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanlığı toplantı salonunda şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarıyla bir araya gelen protokol üyeleri kendilerinin istek ve taleplerini dinledi.   Rektör Bağlı ve protokol üyeleri daha sonra Nevşehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için verilen yemeğe katıldı.