Rektör Bağlı, ‘13. Azerbaycan Uluslararası Eduexpo 2019 Eğitim Fuarı’nda

11 Ekim 2019 2505
Rektör Bağlı, ‘13. Azerbaycan Uluslararası Eduexpo 2019 Eğitim Fuarı’nda

‘13. Azerbaycan Uluslararası Eduexpo Eğitim Fuarı’na katılmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye giden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi(NEVü) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, ikili görüşmelerde bulundu. 

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, 10-12 Ekim 2019 tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile Azerbaycan Eğitim Bakanı Ceyhun Bayramov’un katılımıyla açılışı gerçekleştirilen ‘13. Azerbaycan Uluslararası Eduexpo 2019 Eğitim Fuarı’na katıldı.  

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, kendisine eşlik eden Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu ve Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Abdulkadir Binici ile birlikte, Azerbaycan, Türkiye, Rusya, Almanya, Belarus, Çek Cumhuriyeti, İran, Kazakistan, Özbekistan, Polonya, Rusya, Türkiye, Ukrayna ve diğer ülkelerden katılan firmaların yurt dışında eğitim fırsatlarını sunduğu fuar alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.   

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliğinin desteği ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Ceyhun Bayramov’un teşrifleriyle Türk ve Azerbaycan üniversite rektör, rektör yardımcısı ve mütevelli heyeti başkan ile üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen yüksek istişare toplantısına katıldı.

Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Azerbaycan Eğitim Bakanı Ceyhun Bayramov, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Caferov, Türk ve Azerbaycan’dan Üniversite Rektör ve temsilcileriyle bir araya gelen Rektör Bağlı, eğitim konusunda ikili işbirliğine dair görüşmelerde bulundu.

Rektör Bağlı, ayrıca Azerbaycan’ın en çok izlenen kanallarından olan Arb TV’ye Türkiye’deki eğitim sisteminin yanı sıra  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya bölgesi hakkında röportaj verdi.