Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kartepe Zirvesi-2019’a Katıldı

30 Ekim 2019 2101
Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kartepe Zirvesi-2019’a Katıldı

“Kentleşme ve Mutlu Şehirler’’ konusunun ele alındığı Kartepe Zirvesi-2019’un 2. Gününde Ara Güler Salonundaki ilk oturumda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Marmara Belediyeler Birliği’nden Dr. Cemil Arslan ile GENAR araştırma şirketinden İhsan Aktaş bir araya geldi.

Türkiye’nin önde gelen araştırma şirketlerinden GENAR’ın genel müdürü İhsan Aktaş, ‘’İstanbul’da kent sorunlarıyla karşılaşınca şehirleşme konusunda araştırmalar yaptım. Bu araştırmalar ışığında Şehir Düşünce Merkezi’nde çalışıyorum. İstanbul’u kimsenin yönetemeyeceği anlayışı 1994 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu zaman yıkıldı. Biz de Cumhurbaşkanımızdan aldığımız ışıkla şehirlerimizi daha mutlu daha modern yerler yapmak için çalışıyoruz’’ ifadesini kullandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Marmara Belediyeler Birliği’nden Dr. Cemil Arslan ise İstanbul Esenler Belediyesi’nin Düşünce Üretme Merkezi özelinde şehirlerde yapılması gereken çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Oturumun sonunda konuşmacılara zirveye katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.