Rektör Bağlı “İslam Medeniyeti ve Müslüman Kaşifler” Konulu Konferans Verdi

28 Kasım 2019 2149
Rektör Bağlı “İslam Medeniyeti ve Müslüman Kaşifler” Konulu Konferans Verdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın konuşmacı olarak katıldığı  Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “2019 Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri  kapsamında düzenlenen "İslam Medeniyeti ve Müslüman Kaşifler” konulu konferans gerçekleştirildi.   

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe, Kars Valisi Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans,  Prof. Dr. Fuat Sezgin’in tanıtım videosunun gösterimi ve  Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın özgeçmişinin okunmasıyla başladı. 

“İslam Medeniyeti ve Müslüman Kaşifler: İslam Bilim Tarihi” konulu konferansta Rektör Bağlı,   İslam Medeniyetinin bilim ve teknolojiye katkılarına değinerek İslam ve Türk Dünyası tarihinde önemli yere sahip olan ve en büyük İslam bilim tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in bilim tarihine katkıları ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Konferans, Kars Valisi Türker Öksüz’ün Rektör Bağlı’ya hediye takdim etmesiyle son buldu.