NEVÜ Öğretim Üyesinden Nevşehir’de TÜBİTAK Bilim Söyleşileri

27 Aralık 2019 2360
NEVÜ Öğretim Üyesinden Nevşehir’de TÜBİTAK Bilim Söyleşileri

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi ve Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Naşit İğci tarafından 16 ve 26 Aralık 2019 tarihlerinde sırasıyla Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi’nde “Zehirden Şifaya: Hayvan Zehirlerinin Tanı ve Tedavi Amaçlı Kullanımları” konulu söyleşi gerçekleştirildi

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere ilk ve ortaöğretim öğrencileri, öğretmenler, okul idarecileri ve veliler katıldı.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturularak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinlikleridir. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkan sağlamak amaçlanıyor.