Rektör Bağlı, ‘2019 Yılı Türkiye’nin Dış Politikası’ Paneline Katıldı

30 Aralık 2019 2276
Rektör Bağlı, ‘2019 Yılı Türkiye’nin Dış Politikası’ Paneline Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Belediyesinin ev sahipliğinde ‘2019 Yılı Türkiye’nin Dış Politikası’ paneline katıldı.

Mehmet Akif İnan Konferans salonunda düzenlenen panelin açılışında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş,” Ülkemizi 2002 önce ve sonrası şeklinde değerlendirmek gerekiyor. Öncesinde Avrupa'nın ve Dünyanın tüm isteklerine boyun eğen ve her şeyi kabul eden bir Türkiye'den 2002 sonrasında artık masada oyun bozan ülke değil aynı zamanda masada oyun kuran ülke konumuna gelmiştir. Bir Türk vatandaşı olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum “ diye konuştu.

Eyyübiye Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2019 Yılı Türkiye'nin Dış Politikası paneline Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Dr. Murat Yılmaz moderatörlük yaptı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin ve Gazeteci  Hasan Öztürk'ün konuşmacı olarak katıldığı panel yaklaşık 2 saat sürdü.  

Panelde,  Rektör Bağlı ve katılımcılar ‘2019 Yılı Türkiye’nin Dış Politikası’  hakkındaki değerlendirmelerini izleyiciler ile paylaştı.