Rektör Bağlı Üniversitede Görev Yapan İdari Personellerle Bir Araya Geldi

08 Ocak 2020 3649
Rektör Bağlı Üniversitede Görev Yapan İdari Personellerle Bir Araya Geldi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de yeni yılla birlikte tüm idari personellerin katılımlarıyla kaynaşma ve motivasyon toplantısı yapıldı.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanında düzenlenen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, daire başkanları, müdür, müdür yardımcıları ile üniversite bünyesinde değişik birimlerde görev yapan idari personeller katıldı.

Düzenlenen toplantının açılışını NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu yaptı. Çavuşoğlu, “Bildiğiniz gibi kurum kültürü kavramı bütün dünya tarafından önemi kabul edilen ve kurumların başarılarında belirleyici rol oynayan en önemli olgudur. Başarılı bir işe imza atmanın öncelikli kuralı ise mutlu insanların bir araya gelmesi ve kendilerini yaptıkları işe ait hissetmeleri yani aidiyet duygusudur. Biz de bugün burada üniversitemizde görev yapan siz değerli çalışma arkadaşlarımızla yeni yılla birlikte yeniden kaynaşmak ve muhabbeti arttırmak için bir araya geldik. Sizlerin ve değerli aileleriniz yeni yılını en içten dileklerimle kutlarken, bugün burada bir araya gelmemizi sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı’ya da bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Bağlı: Nice Başarılara Hep Birlikte İmza Atacağız

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bugüne kadar önemli çalışmalara imza attıklarına vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, yeni yılla birlikte bu başarılı ve güzel çalışmalara yenilerini ekleyeceklerini söyledi.

Bağlı,  “Bir kurumda çalışıldığı zaman o kurumun kimliğini sahiplenmek ve o kurumun bütün bileşenleriyle iletişim kanallarını açık tutmak yönetiminin en önemli prensiplerinden birisidir. Bu ayrıca o kurumda motivasyonu ve verimliliği arttırır. Biz de bütün arkadaşlarımızla birlikte fiziki ortam başta olmak üzere beşeri münasebetlere büyük önem vererek, imkânlarımız doğrultusunda bunları yerine getirmeye büyük gayret sarf ediyoruz.  Siz değerli arkadaşlarımızın da üniversitenin kimliğini sahiplenerek, üniversite adına işlerin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde göstermiş olduğunuz gayret ve başarılarınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz üzere şu anda bütün üniversitelerde öncelik arz eden iki temel kriter var. Bunlardan birincisi akademisyenlerin yaptıkları başarılı çalışmalar, diğeri ise idari personelin sunmuş olduğu hizmetlerin kalitesi. Biz bu konuda çok iyi durumdayız. Başta öğrencilerimize sunduğumuz eğitim-öğretimle birlikte idari anlamda sunduğumuz hizmetlerde oldukça memnuniyet verici durumdayız.

Bugüne kadar güzel ve bir o kadar da önemli başarılara hep birlikte imza attık. Son olarak bu güzel çalışmalarımıza ‘2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’ kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarımızın Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirini kazanması bizler için oldukça gurur verici oldu. Emeği geçen arkadaşlara huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, üniversite ve çalışanlar olarak potansiyelimiz ve imkânlarımız var ve daha güzel ve başarılı işler yaparak daha iyi yerlere gelebiliriz.

Bugün Türkiye dünyada öğrencilere yükseköğretimde en fazla imkân sağlayan ülkelerdendir. Ve bizim de devletimizin sağladığı imkânlarla birlikte ailelerin bizlere birer emaneti olan öğrencilerimize burada bulundukları süre içerisinde iyi bir eğitim ve hizmet vererek mezun etmek öncelikli görevimizdir. Bunları yaparken de ortaya çıkabilecek aksaklık ve sorunları yine hep birlikte çözeceğiz. İnşallah çok daha iyi ve başarılı günlerde yine birlikte olmak dileğiyle, yeni yılın üniversitemiz ve siz değerli çalışanlarımız için başarılarla dolu bir yıl olması arzusuyla hepinizin saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Rektör Bağlı’nın konuşmalarının ardından üniversite personellerinden Burcu Günden, Alican Yılmaz ve Selçuk Okan’ın icra ettiği müzik dinletisi ve kendilerine Rektör Bağlı’nın plaket takdimiyle devam eden toplantı,  tüm personelin katılımıyla gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.