Bezirhane Buluşmaları 2020 Şubat Ayı Etkinliği

21 Şubat 2020 2061
Bezirhane Buluşmaları 2020 Şubat Ayı Etkinliği

Üniversitemizin paydaşı olduğu 'Bezirhane Buluşmaları' Şubat ayı etkinliği 26 Şubat 2020 Çarşamba günü Saat 19:00'da Argos Otel'de düzenlenecektir. Şubat ayı etkinliğimizde Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Yönetim Kurulu Üyesi A. Serhan Güngör "Turist Rehberliği Üzerine" bir sunuş gerçekleştirecektir.

 Katılım Ücretsiz Olup Rezervasyon İçin

 Argos in Cappadocia: 0384 219 31 30

 

Sn. Güngör'ün Özgeçmişi:  

1969 yılında Ankara'da doğdu. TED Ankara Koleji Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans derecesini tarihi savaş alanları konusundaki çalışması ile İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü'den aldı. 1997 yılından beri sürdürdüğü profesyonel turist rehberliği mesleğini, kültürel ve entelektüel içeriği, turizm sektörü içerisindeki işlevi ve Türkiye'nin dünyadaki tanıtımına olan etkin katkısı sebebiyle sürdürmektedir. 

Yıllardır ağırlıklı olarak Amerikalı misafirlerini İstanbul ve tüm Türkiye'de kültürel içerikli turlarıyla gezdirmektedir. Bunun dışında Türk gezginlerine Anadolu'da ve dünyanın 35 ülkesinde kültür turları yapmaktadır. Grand Circle Travel, VIP, Setur ve Fest Travel gibi saygın seyahat acentaları ile çalışmıştır. 2010 - 2013 yılları arasında İstanbul Rehberler Odası yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. Açık Radyo’da “Seyahatname” ve “Rehbere Sor” isimli programları yaptı ve sundu. Anadolu'nun tarihi coğrafyası üzerine saha araştırmaları NTV Tarih dergisinde yayınlandı. #tarih dergisi yayın danışmanları arasında yer almakta ve bu dergide de yazıları yayınlanmaktadır. 

Kültür turları rehberliği yanında, BBC, Discovery Channel, ARTE TV, ITV, History Channel gibi çok sayıda yabancı televizyon kanalının Türkiye konulu belgesellerine tarihçi/rehber olarak katkı sundu. "Rick Stein's Mediterranean Odyssey" isimli BBC programına danışmanlık yaptı. Meryl Streep, Dan Brown gibi dünyaca ünlü isimlere Istanbul'u gezdirdi ve tanıttı. Dan Brown'ın 2013 yılında çıkan "Inferno" isimli romanının ve 2015 yılında çekilen filminin bazı sahnelerinin İstanbul'da geçmesinin Türkiye'nin tanıtımı için önemini ön görüp, bu amaçla yazarın araştırmalarına katkıda bulundu. Yazarın bir sürprizi ile, adı geçen kitapta Mirsat isimli bir rehber karakteri olarak yer aldı. 

Serhan Güngör, 2019 Mart'ından bu yana Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapmaktadır.


Bezirhane Buluşmaları 2020 Şubat Ayı Etkinliği