NEVÜ’de "Türk PDR Derneği Oğuz Özat Semineri"

24 Şubat 2020 3291
NEVÜ’de "Türk PDR Derneği Oğuz Özat Semineri"

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanlığı ve NEVÜ PDR Topluluğu önderliğinde, NEVÜ PDOK ve Nevşehir İl Temsilciliğinin iş birliğiyle "Türk PDR Derneği Oğuz Özat Semineri" programı gerçekleşti.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen seminere; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şeyma Akkaya Deviren, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Hüseyin Kılınç, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı ve NEVÜ PDR Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi F. Alkım Arı, Türk PDR Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Okul Psikolojik Danışmanı Caner Çelik, NEVÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri ile birlikte Kayseri Erciyes Üniversitesinden, Aksaray Üniversitesinden ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmalarını NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından seminerin ilk konuşmacısı Türk PDR Derneği Genel Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Oğuz Özat oldu. Özat konuşmasında; Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında çalışanlar arasında birlik, beraberlik ve mesleki dayanışma sağlayarak psikolojik danışma ve rehberlik biliminin ve mesleğinin ülkemizde gelişmesini sağlamak, psikolojik danışma ve rehberlik alanında çalışanların, sosyal, bilimsel, mesleki ve kültürel yönden gelişmelerine yardım etmek, mesleğin üyelerinin haklarını korumak ve savunmak amaçlarına yönelik olarak kurulan Türk PDR Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Dernek Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Hamarta; Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanıyla ilgili bilinmeyenler nelerdir? Alanda eğitim alanlar hangi alanlarda çalışma imkanlarına sahiplerdir? Meslek etiği nedir? Mesleği yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar? hangi alanlarda iş imkanı mümkündür? gibi PDR alanıyla ilgili merak edilen ve öğrencilerin bilmesi gereken konular üzerine konuştu.

Seminerin son konuşmacısı olan Konya Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Dernek Merkez Yönetim Etik Kurul Üyesi Prof. Dr. Ramazan Arı ise; Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanının bilimle olan ilgisi, alanla ilgili çalışmalarda bilimsel yöntemlerin önemi, bilimin sosyoloji, felsefe, sosyal psikoloji ve uygulamalı psikoloji alanları ile olan ilgilisi, bilimin danışanlar için terapi sürecindeki işlerliği, terapi sürecinin akışındaki problem çözme süreçlerinin izlendiği, uygulandığı ve danışanın probleminin nasıl tanımlandığı, problemi tanımlayan hipotezler ile ilgili konuşma yaptı.

Seminer, NEVÜ PDR Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi F. Alkım Arı ve Türk PDR Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Okul Psikolojik Danışmanı Caner Çelik’in kapanış konuşmalarının ardından, seminere konuşmacı olarak katılanlar ile emeği geçenlere plaket takdimiyle sona erdi.