2020-2021 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları Başladı!

26 Şubat 2020 2788
2020-2021 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları Başladı!

2020-2021 akademik yılı Mevlana Değişim Programı başvurusu, 17 Şubat -13 Mart 2020 (saat 17.00) tarihleri arasında, aşağıda belirtilen başvuru belgeleri ile birlikte NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğüne şahsen yapılacaktır.

 Mevlana Değişim Programı Başvuru Şartları

Öğrenciler için:

*Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne kayıtlı, örgün eğitim/ikinci öğretim kademelerinin herhangi birinde (önlisans, lisans, yüksek lisans veya doktora) tam zamanlı öğrenci olmak,

*En az bir ders dönemini tamamlamış olmak (Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuruda bulunamaz.),

*Ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2,5/4.0,   

*Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 3.0/4.0 ortalamasına sahip olmak.                                

*Yabancı uyruklu öğrenciler programdan faydalanabilirler. Ancak, öğrencilerin gidecekleri ülkenin vatandaşı olmamaları gerekmektedir.

*Öğrencinin alttan dersinin olması diğer başvuru koşullarını sağlaması şartıyla başvurusuna engel değildir.

 Öğretim Elemanları için:

25.02.2015 Tarihli YÖK Yürütme Kurulu Kararı uyarınca, 2015-2016 akademik yılından geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar yurt dışına gidecek öğretim elemanı hareketliliğinin durdurulmasına karar verilmiştir. Öğretim elemanı değişimine olanak tanıyan Uluslararası Değişim Programı duyurusu YÖK tarafından takvim belirlendiği zaman yapılacaktır. YÖK program detaylarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Herhangi bir değişiklik durumunda, üniversitemizin ve ofisimizin web sayfasında duyurulacaktır.

 Mevlana Değişim Programı Başvuru Belgeleri

1-Aday Öğrenci Başvuru Formu (İmzalı ve Fotoğraflı): (Bilgisayar ortamında eksiksiz doldurularak çıktısı alınan, öğrenci imzalı, fotoğraflı form) (LINK)
2- Onaylı Güncel Transkript Belgesi: (Fakülte/Enstitü Öğrenci İşleri’nden alınan, GÜNCEL ve ONAYLI transkript belgesi/not döküm çizelgesi.)
3- Yabancı Dil Puanı Sonuç Belgesi (baraj puanı 50): ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş ve son beş yıl içinde alınan ulusal ve uluslararası yabancı dil sınav belgesi (YDS, KPDS, ÜDS, TOEFL, YÖKDİL vb.).

**Dil Belgesi olmayan öğrencilerimiz için, 26-27 Şubat 2020 tarihlerinde üniversitemizde yabancı dil seviye tespit sınavı yapılacaktır. 

(Ayrıntılı Bilgi için: Web sayfamızda İngilizce Yeterlilik Sınavı Duyurusunu inceleyiniz).

NOT: Yabancı Dil Sınavına girecek öğrenciler başvurularında sadece transkriptlerini iletecektir. Yabancı dil sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin dil puanları tarafımızdan değerlendirilecektir.

4- Öğrenci Belgesi (öğrenci işlerinden onaylı ya da e-devlet çıktısı)

5- Kimlik Fotokopisi (önlü arkalı)

Başvuruların Değerlendirilmesi:

Başvuruların değerlendirilmesinde (%50 dil puanı + %50 Not Ortalaması) esas alınır.

Mevlana Değişim Programı Protokolleri (Ülkelere ve Bölümlere Göre):  https://uio.nevsehir.edu.tr/tr/mevlana-degisim-programi-kapsaminda-anlasmali-oldugumuz-universiteler

 Başvuru Süreci ile Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

*Eksik evraklı yada imzasız başvurular geçersiz sayılacaktır.

* YÖK takvimi uygulandığından, başvuru tarihlerinde bir değişiklik yapılmayacaktır.

*Başvuru koşullarını sağlayan ve başvurusunu tamamlayan öğrencilerin (%50 dil puanı + %50 Not Ortalaması) dikkate alınarak öğrencilerin “Mevlana Puanı” hesaplanır. Bu puanlara göre sıralama yapılır ve mevcut protokollerdeki kontenjanlara uygun olarak seçim gerçekleştirilir.

*Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü tarafından YÖK'e gönderilecek listede yer alan öğrenciler, “aday öğrenci” statüsündedir. Liste, YÖK tarafından onaylandıktan sonra seçim sonuçları kesinlik kazanacaktır.

*Protokol kontenjanları kapsamında yapılan değerlendirme sonrasında, Mevlana Bursundan yararlanacak öğrenci sayısı, YÖK tarafından üniversitemize tahsis edilecek bütçe ile belirlenecektir.

*Mevlana Değişim Programı ülkeler ve aylık hibeler için tıklayınız.

* Mevlana Değişim Programı hakkında ayrıntılı bilgiye, uluslararası ilişkiler ofisimizin web sayfasından (https://uio.nevsehir.edu.tr/tr), Yök Mevlana web sayfasından (https://mevlana.yok.gov.tr/) ulaşabilirsiniz.

**Mevlana, Erasmus Plus ve Farabi Değişim Programları hakkında tanıtım ve bilgilendirme toplantısı 03.03.2020 tarihinde, saat 13.30’da Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi, Gülşehri Salonunda gerçekleştirilecektir.

Başvuru Evraklarının Teslim Edileceği Yer

Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü

NEVÜ Rektörlük Binası 2. Kat, Ofis-218