Rektör Aktekin’den Polis Haftası Kutlama Mesajı

09 Nisan 2020 2623
Rektör Aktekin’den Polis Haftası Kutlama Mesajı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Aktekin mesajında “175 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Türk Polis Teşkilatımız kurulduğu günden bugüne kadar, kamu düzenini ve güvenliğini sağlamakla birlikte, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruyup kollamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi birçok önemli görevleri icra etmektedir. 

Gücünü milletten ve kanunlardan alarak, başta vatanın bölünmez bütünlüğü olmak üzere, halkımızın huzurunu hedef her türlü tehdit ve tehlikelere karşı canları pahasına mücadele etmeyi kendisine vazife eden tüm emniyet mensuplarımıza bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu vesileyle bu kutsal görevi başarıyla yerine getirirken şehit olan polislerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, büyük fedakarlık, sabır ve cesaretle görevlerini sürdüren tüm polislerimize de aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.