Ders Bırakma İşlemleri Hakkında

29 Nisan 2020 3716
Ders Bırakma İşlemleri Hakkında

Sevgili öğrencilerimiz,

Bildiğimiz üzere, COVID-19 küresel salgını nedeniyle yükseköğretim kurumlarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim ile devam edileceğine karar verilmişti. Ancak evlerinde olan öğrencilerimizden, internet bağlantısı yeterli olmadığı için canlı derslerin takibinde, ders notları yanlarında olmadığı için ödev, rapor hazırlama vb. problem yaşandığına dair geri bildirimler olmaktadır. Üniversitemiz senatosu, bu şekilde ders takibi konusunda sorunlar yaşayan öğrencilerimizin, ortalamalarının düşmesi kredilerinin kesilmesi gibi konularda mağdur olmamaları için 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı ile sınırlı olmak üzere istedikleri dersleri bırakabilmelerine karar vermiştir. 

Ders bırakmak isteyen öğrencilerimiz, 15 Mayıs 2020 tarihine kadar aşağıda bulunan dilekçe örneğini doldurarak fax veya e-posta (fotograf veya taratılarak) yoluyla öğrenim gördüğü akademik birime göndermeleri gerekmektedir.

İstedikleri ders/dersleri bırakan öğrencilerimiz bıraktıkları dersleri 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında o dönemin dersleri ile birlikte alacaklardır. (Bu dönem sonunda mezun olacak öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için ders bırakmamaları gerekmektedir.)

Dilekçe Örneği

Akademik Birimler İletişim