Ülkemizde İlk Kez 5 Salonda Aynı Anda Sunumların Yapıldığı Uluslararası Video Konferansı NEVÜ Düzenlendi

26 Haziran 2020 2679
Ülkemizde İlk Kez 5 Salonda Aynı Anda Sunumların Yapıldığı Uluslararası Video Konferansı NEVÜ Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından, pandemi süreci nedeniyle ülkemizde 5 salonda aynı anda sunumların yapıldığı video konferans yöntemiyle uluslararası kongre düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından düzenlenen “Uluslararası Malzeme Bilimi, Makine ve Otomotiv Mühendisliği ve Teknolojisi Konferansı (IMSMATEC’20)’in üçüncüsü, yeni koronavirüs salgını (Covid-19) nedeniyle çoklu video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak 5 farklı salonda aynı anda gerçekleştirilen Bilim Şenliği IMSMATEC’20’ye; Türkiye başta olmak üzere Fransa, Fars, Tunus, İngiltere, Cezayir, Ukrayna, Irak, Mısır gibi ülkelerden 110 bildiri ve yaklaşık 260 katılımcı oldu.

Ülkemizde video konferans yoluyla gerçekleştirilen ilk uluslararası kongre özelliğini de taşıyan IMSMATEC’20’nin açılış konuşmasını Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Cemal Çarboğa yaptı.

Çarboğa, “IMSMATEC’20, sektör temsilcilerinin, mühendislerin, bilim insanları ve öğrencilerin katılımıyla birçok alanda yapılan birbirinden değerli çalışmalarla bilgi havuzunun oluştuğu, sorunların çözüldüğü, yeni proje ve fikirlerin geliştirildiği bir ortam amaçlamaktadır.

Unutmayalım ki, akılın ve bilimin olduğu yerde çözüm de vardır. Bu nedenle tüm sorunları akıl ve bilim süzgecinden geçirerek sağlam kafayla düşünüp geçerli çözümler üretmeliyiz. Kuşkusuz bu yolda en önemli görevlerde üniversitelere düşmektedir. Bu bilinç ile,  her gün büyük bir hızla değişen ve gelişen sanayi ve bilim sektöründe dünyayı yakalamak ve daha da önemlisi önüne geçmeliyiz. Son yıllarda ülkemizin dünyada öne çıktığı ‘Siha’ ve ‘İha’lar da olduğu gibi bu ve benzeri konuma gelmek için Türkiye’nin farklılık yaratmasına hep birlikte öncülük etmeliyiz.

Ülkemizdeki sanayi ve bilişim sektörünü, üniversiteler ile etkin bir işbirliği içinde olan ve rekabet gücü yüksek bir yapıya dönüştürmek, teknoloji ithal eden ve kullanan bir yapıdan, teknoloji üreten ve ihraç eden bir yapıya getirebilmek için elimizden geleni yapmaktan geri durmayacağız” diye konuştu. 

IMSMATEC’’20’ye katılımlarından dolayı ülke firmalarına, sektör temsilcilerine, bilim insanlarına ve öğrencilere ayrı ayrı teşekkür eden Çorboğa, uluslararası düzeyde gerçekleştirilen konferansın da amaçları doğrultusunda verimli geçmesi yönünde temennisini dile getirdi.