NEVÜ AT-BİN’den Avrupa Birliği Projesi

06 Ağustos 2020 1661
NEVÜ AT-BİN’den Avrupa Birliği Projesi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Atçılık-Binicilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (AT-BİN)’in paydaş olduğu, “At Destekli Terapilerde Kullanılacak Atların Hazırlıklarını Sağlayacak Kişilerin Eğitimleri” başlıklı Avrupa Birliği Projesi kabul edildi.

Çekya At Destekli Terapi Birliği tarafından Nisan 2020 tarihinde yapılan Erasmus+ KA204 Stratejik Ortaklık Projeleri başvurusu ülkenin Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Atçılık-Binicilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (AT-BİN) ile birlikte İspanya, Litvanya, Portekiz ve Finlandiya’da hizmet veren binicilik ve terapi merkezlerinin paydaş olduğu projenin ismi “At Destekli Terapilerde Kullanılacak Atların Hazırlıklarını Sağlayacak Kişilerin Eğitimleri” olarak belirlendi.

NEVÜ AT-BİN Müdürü Dr. Öğr. Üye. Kürşat Özcan, uluslararası düzeyde yürütülecek olan projenin NEVÜ Atçılık-Binicilik Araştırma ve Uygulama Merkezinde bulunan görevli personel ile atların gelişimine büyük katkı sağlayacağını ve özellikle engelli bireylere yönelik verilen hizmet kalitesini de artıracağını söyledi.

Özcan, “Bugün dünyanın birçok ülkesinde at destekli aktiviteler ve terapi hizmetleri hızla yaygınlaşmakta olup her geçen gün bunlara bir yenisi eklenmekte.  Özellikle yürütülmekte olan bilimsel çalışmalarla da atlı yardım ile yapılan faaliyetlerin büyük derecede olumlu etkilerinin olduğu kanıtlanmış durumda. Bu faaliyetlerin başarısında önemli payı bulunan atların eğitimi de oldukça önemli.  Bizim de paydaş olduğumuz ve kabul edilen projenin birincil hedefi de ülkelerin birikimlerden faydalanarak at eğitiminde ortak bir dil ve eğitim metodolojisi oluşturmak. Bununla birlikte, farklı at ırklarının eğitiminde hangi varyasyonların kullanılabileceği konusunda fikir birliği oluşturmak projenin bir diğer hedefi” dedi. 

Proje ekibinde NEVÜ AT-BİN Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Özcan ile birlikte NEVÜ öğretim üyeleri Doç. Dr. Selçuk Akpınar, Dr. Öğr. Üye. Uğur Ödek ve Doç. Dr. B. Okan Miçooğulları yer almakta.