Rektör Aktekin NEVÜ Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübünü Ziyaret Etti

13 Ağustos 2020 2205
Rektör Aktekin NEVÜ Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübünü Ziyaret Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübünü ziyaret etti.

NEVÜ Eğitim Fakültesi H Blokta okçuluk talimi yapan NEVÜ Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübünü ziyaret eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i, NEVÜ Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübü Akademik Danışmanları Arş. Gör. Özkan Beyaz ve Dr. Öğr. Üyesi Barış Çiftçi ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve sporcular karşıladı.

Rektör Aktekin’e kulübün yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi veren Akademik Danışman Arş. Gör. Özkan Beyaz, ata sporu olan okçuluğu yaşatmak ve yaygınlaştırmakla birlikte okçuluğa gönül verenleri de bir araya getirmek amacıyla yola çıktıklarını belirtti. Beyaz kulüp olarak ayrıca, üniversite ve şehir adına katıldıkları yarışmalarda da önemli dereceler elde ettiklerini sözlerine ekledi. 

Milletçe sahip olunan değerler arasında okçuluğun önemli bir yere sahip olduğuna değinen Rektör Aktekin ise, ata sporlarının yaşatılarak yeni nesillere en iyi şekilde aktarılmasıyla birlikte gençlerin bu tür sporlara yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Aktekin bu kapsamda, spor kültürünün yaşatılması adına yapılacak her türlü projeye de desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Okçuluk talimi yapan sporcular ile bir süre sohbet eden Rektör Aktekin, daha sonra kendileriyle birlikte ok atışı yaptı.