Rektör Aktekin’in Danışma Kurulunda Yer Aldığı Uluslararası Maarif Dergisi Yayında

27 Ağustos 2020 1816
Rektör Aktekin’in Danışma Kurulunda Yer Aldığı Uluslararası Maarif Dergisi Yayında

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in Danışma Kurulunda yer aldığı Maarif Dergisi ilk sayısını çıkararak yayın hayatına girdi.

Halen 43 ülke ve 333 eğitim kurumu ile uluslararası alanda faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfı tarafından yayınlanan uluslararası bir hedef kitleye hitap eden derginin sahibi Türkiye Maarif Vakfı adına Prof. Dr. Birol Akgün, genel yayın yönetmenliğini ise Prof. Dr. Cihad Demirli yapıyor.

Derginin danışma kurulunda NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in yanı sıra Osman Nuri Kabaktepe, Prof. Dr. Aşkın Asan, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Prof. Dr. Mahmut Özer, Prof. Dr. Zarife Seçer, Prof. Dr. M. Akif Kireççi, Dr. Mustafa Göksu, Selim Cerrah ve  Zekeriya Akçam yer alıyor.

Uluslararası Maarif Dergisi’nin yayınlanma amacı;  ‘bir yandan Türkiye’nin eğitim birikimini ve tecrübesini dünyaya taşımak diğer yandan ise Türk eğitim camiasını küresel düzlemdeki eğitim trendleri ve tartışmalarıyla tanıştırmak’ olarak belirtiliyor. 

Röportaj, uluslararası analizler ve dosya haberler ile makalelerden oluşan dopdolu bir içerikle okurların  huzuruna çıkan dergi sayfalarında önemli kitap tanıtımlarına da yer veriyor.

Güncel Bir Dosya: Eğitimde Dijitalleşme

Küresel ölçekte bütün toplumları bir bütün olarak etkileyen pandemi dolayısıyla sosyal mesafe ve uzaktan eğitim kavramları oldukça ön plana çıktı. Bu kapsamda Dergide,  “Eğitimde Dijital Dönüşüm”,  “Pandemi Sonrası Eğitimin Yeni Biçimi”, “Pandemi Dönemimde  Acil Uzaktan Eğitim”, “E-Öğrenme”den “M-Öğrenme”ye…” Eğitimde Değişim Bağlamında Bir Katalizatör: Covid-19”  gibi başlıklarla önemli analiz ve makaleler bulunuyor.     

Uluslararası Hedef Kitle

Uluslararası bir hedef kitleye hitap eden dergide, “Çad Türkiye İlişkilerinde Maarif Vakfının Rolü”, “Yüksek Öğretimde Maarif İmzası Arnavutluk New York Tirana Üniversitesi”, Avustralya’da Müslümanların Eğitim Sorunu”, “Afrika’nın Geleceğe Dönük Yüzü: Tanzanya” başlıklı makalelerle uluslararası konularda önemli bilgilere yer veriliyor.

Dergiyi aşağıdaki link üzerinden ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

https://turkiyemaarif.org/post/7-uluslararasi-maarif-dergisi-1268?lang=tr