NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının Üçüncüsü Çevrimiçi (online) Olarak Gülşehir MYO Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

04 Eylül 2020 2141
NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının Üçüncüsü Çevrimiçi (online) Olarak Gülşehir MYO Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürleriyle başlattığı istişare toplantılarının üçüncüsü çevrimiçi (online) olarak NEVÜ Gülşehir Meslek Yüksekokulu (MYO) ev sahipliğinde yapıldı.

Teknik alt yapısı; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜ NUZEM ) tarafından sağlanan çevrimiçi (online) istişare toplantısına NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Avanos MYO, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Sağlık Hizmetleri MYO, Nevşehir MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleriyle birlikte bazı araştırma merkezi müdürleri, birim koordinatörleri ve daire başkanları katıldı.

Aktekin: Eğitimde Kaliteyi Artırmak İçin Çalışıyoruz

Üniversitede kalite kavramı ekseninde kapsamlı analiz ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ bünyesindeki Meslek Yüksekokullarıyla başladıkları ve devam edecek istişare toplantılarında ortaya çıkan bilgilerin, önerilerin ve geri bildirimlerin analiz edilmesi suretiyle bir çok sorunun çözüme kavuşmasını sağlayacaklarını ve üniversite genelinde durum analizi yaparak tüm alanlarda sorun çözücü ve kalite artırıcı çalışmaları gerçekleştireceklerini kaydetti. 

Konuşmasında Rektör Aktekin, “Üniversitede her alanda kalite önemli. Alt yapı, eğitim ve öğretim, akademik araştırmalar hususlarında nitelikli ve özgün çıktılar elde etmek gerekiyor. Üniversitemizin akademik başarısını ulusal ve uluslararası alanda yükseltmek için hocalarımız ve tüm çalışanlarımızla birlikte hareket edeceğiz. Daha fazla bölüm ve programlarımızın güvenilir kurumlarca akredite edilmesini sağlamak için koordineli bir çalışma yapıyoruz. Ayrıca, üniversite şehir işbirliği özellikle MYO’lar bağlamında oldukça önemli bu hususun özel olarak üzerinde duruyoruz ve gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.  

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun  MYO’lar  ve ilgili birimlerin yürüttükleri çalışmalar hakkındaki değerlendirme konuşmasının ardından,  Gülşehir MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Tanç, NEVÜ Kalite ve Akreditasyon Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Seçme ve  Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO  müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aysel Kekillioğlu birer sunum yaptılar.

Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aysel Kekillioğlu’nun “MYO’daki  fiziki ve alt yapı çalışmaları” hususundaki sunumunun ardından Gülşehir MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Tanç bir sunum gerçekleştirdi. Tanç sunumunda,  “Gülşehir MYO’nun Fiziki Yapısı,  Eğitim Alanları, Derslikler, Sosyal Alanlar, Hizmet Alanları, İnsan Kaynakları, Eğitim Hizmetleri, MYO’daki Bölüm ve Programlar" hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

NEVÜ Kalite ve Akreditasyon Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Seçme ise yaptığı sunumda;  Kurum iç değerlendirme raporu, YÖK üniversite İzleme ve değerlendirme süreci, YÖK Araştırma ve Uygulama Merkezleri performans değerlendirme raporları ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra Temmuz ayında yapılan 14.500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Öğrenci Memnuniyet Araştırması sonuçlarını açıkladı. Öğrenci memnuniyet anketi sonucunda öğrencilerin genel olarak tüm başlıklarda üniversiteden memnun oldukları ve kararsızlar dağıtıldıktan sonra memnuniyet oranının %79'lara ulaştığı belirtildi. Ayrıca kamu hizmet standartlarının da tüm birimler tarafından hazırlanarak birimlerin web sayfalarından yayınladığı açıklandı.

Toplantı, daha sonraki MYO toplantısının 10.09.2020 tarihinde saat 14:00’da uzaktan video konferans yoluyla yapılması kararının kaydı ve değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.