NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının Beşincisi Acıgöl Teknik Bilimler MYO Ev Sahipliğinde Çevrimiçi (Online) Olarak Gerçekleştirildi

18 Eylül 2020 1762
NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının Beşincisi Acıgöl Teknik Bilimler MYO Ev Sahipliğinde Çevrimiçi (Online) Olarak Gerçekleştirildi

 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğünün Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürleriyle başlattığı istişare toplantılarının beşincisi çevrimiçi (online) olarak NEVÜ Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) ev sahipliğinde yapıldı.

Teknik alt yapısı; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜ NUZEM ) tarafından sağlanan çevrimiçi (online) istişare toplantısına NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Avanos MYO, , Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Sağlık Hizmetleri MYO, Nevşehir MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleriyle birlikte bazı Araştırma Merkezi Müdürleri ve Daire Başkanları katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu düzenlenmekte olan toplantıların aslında değişik MYO birimlerinde yüz yüze gerçekleştirmek istediklerini fakat pandemi nedeniyle hastalıkların artmasından dolayı çevrimiçi (online) olarak sürdürüldüğünü söyledi.

Pandemi nedeniyle çevrimiçi online olarak düzenlenen toplantının açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi” eğitim-öğretim süreci çalışmaları kapsamında iki defa senato toplantısı yapıldığını ve alınan karar ile bu konuda ki birçok sorunun giderildiğini söyledi. Uzaktan eğitim sürecinin daha iyi olması için mevcut yönetmeliklerin güncelleneceğine değinen Çolakoğlu, uzaktan eğitim süreci için akademik personele yönelik de NUZEM tarafından sağlanan çevrimiçi (online) eğitim hakkında bilgi vermesi amacıyla Bilgi İşlem Daire Başkanı M. Umut Atasever’e söz verdi.

Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Serap Çoban ise 2019-2020 eğitim – öğretim yılında ilk kez öğrenci alarak eğitim hayatına başlayan Acıgöl Teknik Bilimleri MYO olarak, Nevşehir ve Acıgöl Organize Sanayi Bölgeleriyle gerçekleştirdiği ikili işbirliği protokollerinin önemine değindi. Yüksekokulun yapılması planlanan yeni binası ve açılacak yeni bölümleri hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştiren Çoban ayrıca okulunun bölüm ve programları, fiziki alt yapısı, sosyal imkânları, öğrencilere yönelik düzenlenen geziler hakkında bilgi verdi.

Toplantı, değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.