NEVÜ, Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği Protokolüne İmza Attı

25 Eylül 2020 1590
NEVÜ, Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği Protokolüne İmza Attı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme adına  “Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği Protokolü”ne imza attı.

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) ayakta tutarak sürdürebilir kılmak ve güçlendirmek,  diğer taraftan araştırma-geliştirme (Ar-Ge) ve inovasyon kapasitelerini ve katma değer üretimlerini teknolojik altyapıyla güçlendirerek ekonomiye ivme kazandırmalarını desteklemek amacıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Nevşehir Ticaret Borsası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi (KOSGEB) ve AHİLER Kalkınma Ajansı arasında “Ar-Ge ve İnavosyan İşbirliği Protokolü” hazırlandı.

Rektör Aktekin: Üniversite-Sanayi İşbirliğine Büyük Önem Veriyoruz

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Nevşehir Ticaret Borsası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi (KOSGEB) ve AHİLER Kalkınma Ajansı arasında düzenlenen işbirliği protokolüne imza attı.

NEVÜ Rektör makamında KOSGEB Nevşehir İl Müdürü Ali Usta’nın katılımlarıyla birlikte protokole imza atan Rektör Aktekin, üniversite olarak şehrin ve bölgenin sahip olduğu değerleriyle birlikte kalkınmasına öncülük edecek her türlü ikili işbirliklerini desteklerini ve öncü olmaya devam edeceklerini söyledi.

Nevşehir’in özel bir konumda bulunduğunu vurgulayan Aktekin, “ Nevşehir’in tarım, sanayi ve turizm alanında sahip olduğu potansiyelini değerlendirecek işbirliği ve çalışmalara büyük önem veriyoruz.  Şehrin ekonomisinin daha da gelişmesi ve büyümesi için en önemli unsurlardan biri bilim ve sanayi alanında yapılacak işbirliğidir. Üniversite-şehir, üniversite-sanayi işbirliği ile ekonomi ve istihdam açısından önemli kazanımlar sağlanacaktır” diye konuştu.