NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi “Dijital Müze” Etkinliklerine Başladı

14 Ocak 2021 1342
NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi “Dijital Müze” Etkinliklerine Başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi, Avanos Kaymakamlığı tarafından başlatılan ve her hafta Çarşamba akşamı öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin katıldığı online kitap okuma etkinliği ve davetlilerin yer aldığı “Düşyeri Avanos” isimli projenin bu haftaki konuğu oldu.

Etkinlikte küresel salgın döneminde hayatımızdaki sosyo-kültürel değişimler, müzelerin bu dönemdeki fonksiyonları ve değişimleri, dijital ortamların hayatımızda taşımaya başladığı öneme değinen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi Müdürü Prof. Dr. Adem Öger ayrıca, Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nin bölgenin kültürel mirasının araştırılması, gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması konusundaki yeri ve işlevi hakkında katılımcı ailelere ve çocuklara bilgi verdi.

Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi Evlere Konuk Oluyor

NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesinin Avanos başta olmak üzere Nevşehir’in yaşayan miraslarını yöre halkı ile birlikte geleceğe taşımayı amaçladığını, örgün ve yaygın eğitimde kültürel mirasın aktarılmasına ilişkin atölye ve uygulamalara ev sahipliği yaptığını belirten Öger, müzenin hafta içi her gün 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olduğunu, ancak atölye ve çok katılımlı etkinliklerin bu dönemde mümkün olmaması nedeniyle haftanın belirli günlerinde müzenin çevrimiçi yollarla öğrencilerin, velilerin, ziyaretçilerin ve takipçilerin evlerine konuk olacağını söyledi.

Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nin davetiyle etkinliğe İstanbul’dan katılan Avanoslu Karagöz Sanatçısı Enis Ergün ise küresel salgın döneminde gösteri sanatlarının da çevrimiçi yollarla gerçekleştirildiğini ifade ederek, öğrencilerin evlerinde Karagöz sanatı için gerekli materyalleri nasıl hazırlayabileceklerini ve tüm ailenin katılımıyla nasıl icra edeceklerini örnekler vererek anlattı.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlik, Karagöz gösterisiyle sona erdi.

Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nin her hafta düzenleyeceği dijital müze etkinliklerinden ve atölyelerden haberdar olmak ve etkinliklere katılmak için müzenin https://mirasmuzesi.nevsehir.edu.tr adresini ve sosyal medya hesaplarını (https://www.facebook.com/nevu.yasayanmirasmuze, https://www.instagram.com/nevuyasayanmirasmuzesi/) takip edebilirsiniz.