NEVÜ Öğretim Elemanları Çekya’da “At Destekli Aktivite ve Terapiler Başlıklı Erasmus + KA2 Stratejik Ortaklık Proje Toplantısı”na Katıldı

03 Mart 2021 1867
NEVÜ Öğretim Elemanları Çekya’da “At Destekli Aktivite ve Terapiler Başlıklı Erasmus + KA2 Stratejik Ortaklık Proje Toplantısı”na Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğretim elemanları, Çekya’nın Prag Şehrinde gerçekleştirilen “At Destekli Aktivite ve Terapiler Başlıklı Erasmus + Proje Toplantısı”na katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Çekya At Destekli Terapi Birliği ve Bulgaristan Atlı Terapi Birliği’nin paydaş oldukları “Innovations in Hippotherapy – Extending Lector Competencies” adlı Erasmus+ projesinin son ayağı 18-21 Ocak 2021 tarihlerinde Çekya’nın Prag Şehrinde gerçekleştirildi.

NEVÜ Proje Ekibinden “At Yardımlı Aktivitelerde Yardımcı Personel Yetiştirme Programı”

Çekya At Yardımlı Terapi Birliği koordinatörlüğünde ülkelerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda sertifikalı eğitim programlarının geliştirilmesi hedeflenen proje kapsamında düzenlendiği toplantıya Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) adına Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Özcan, Doç. Dr. B. Okan Miçooğulları, Doç. Dr. Selçuk Akpınar ve Dr. Öğr. Üyesi Uğur Ödek katıldı. NEVÜ proje ekibi proje kapsamında, “At Yardımlı Aktivitelerde Yardımcı Personel Yetiştirme Programı”nı geliştirdi. Diğer ülkeler tarafından içerik ve planlama açısından büyük beğeni kazanan ve Türkiye’de de bir ilk olma özelliğini taşıyan program, gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesinde hayata geçirilecek.

Proje süresince ortaya konan nitelikli çalışmalar yeni projelerin kapısını aralarken, 2021 Mayıs ayında başlayacak “Non-formal education of specialists for equine preparation in Equine Facilitated Therapy” isimli terapi atlarının yetiştirilmesi konulu Erasmus + KA2 Stratejik Ortaklık Projesinde ortaklığın Çekya, Türkiye, Finlandiya, Portekiz, İspanya ve Litvanya ülkelerinin katılımı ile sürdürülmesi kararı alınarak proje sonlandırıldı.

Geliştirilen sertifika programının uzaktan eğitim yöntemi ile verilebilecek modüllerinin ve uygulamadaki yerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen toplantıya ayrıca, NUZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Becit İşçitürk ve AT-BİN Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Barış Çiftçi de katıldı.

NEVÜ Ekibi Bilgi ve Tecrübelerini Paydaşlarıyla Paylaştı

NEVÜ proje ekibi yürüttükleri proje kapsamında, hipoterapi ve at destekli aktiviteler konusunda köklü geçmişe sahip, aynı zamanda bu alanlarda oldukça önemli çalışmalara imza atmış ülkelerden birisi olma özelliğini taşıyan Çekya’nın At Destekli Terapi Birliğine bağlı tesislerinde incelemelerde bulundu. Konu uzmanı terapistlerden ve eğitimcilerden alanda gösterdikleri faaliyetler hakkında detaylı bilgi alan NEVÜ proje ekibi, kendi bilgi ve tecrübelerini diğer ülkelerde faaliyet gösteren uzmanlarla paylaşırken, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Atçılık Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezinde at bakımı ve eğitimi konularında ulaştıkları noktadan dolayı da takdir kazandı. 

Proje ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

https://educationinhippotherapy.com/erasmus/project-2018-2020/

https://atbin.nevsehir.edu.tr/tr/erasmus-2