Yabancı Diller Yüksekokulumuz Oxford Test of English Sınav Merkezi Oldu

28 May 2021 1303
Yabancı Diller Yüksekokulumuz Oxford Test of English Sınav Merkezi Oldu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak Mayıs 2021 tarihi itibarıyla Oxford Test of English (OTE) sınavını yürütmek üzere OUP (Oxford University Press) tarafından sınav merkezi olarak (Oxford Test of English Approved Test Center) onay aldığımızı bildirmekten mutluluk duyarız. 

Bilgisayar uyarlamalı (Computer Adaptive) bir test olan OTE, sınava katılanların İngilizce dil becerilerini (okuma, yazma, konuşma, dinleme) ölçebilen ve CEFR A2, B1 ve B2 seviyelerine göre sonuçları değerlendiren yeni bir sınav uygulamasıdır. 2019 yılı Nisan ayında global olarak tanıtılan bu sınav, ülkemizde de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi de dahil olmak üzere farklı kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları tarafından kullanılmaya ve kabul göremeye başlamıştır. Sınavla ilgili detaylı bilgiye http://www.oxfordtestofenglish.com/ adresinden erişilebilir. Sınav ücreti ve takvim ile ilgili bilgiler daha sonra paylaşılacaktır.

Ağustos 2019’dan bu yana TOEFL IBT® sınavını da yürütmekte olan Yabancı Diller Yüksekokulumuz, Uluslararası Yabancı Dil Sınavları Koordinatörlüğünü de kurarak TOEFL IBT ve OTE gibi başka uluslararası yabancı dil sınavlarını da bünyesine katmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Yabancı Diller Yüksekokulumuz Oxford Test of English Sınav Merkezi Oldu Yabancı Diller Yüksekokulumuz Oxford Test of English Sınav Merkezi Oldu