Avanos İlçe Kaymakamı Öner ve Düş Yeri Avanos Proje Ekibinden Rektör Aktekin’e Ziyaret

17 Haziran 2021 1582
Avanos İlçe Kaymakamı Öner ve Düş Yeri Avanos Proje Ekibinden Rektör Aktekin’e Ziyaret

Nevşehir’in Avanos İlçe Kaymakamı Olgun Öner, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Nevşehir’in Avanos İlçe Kaymakamı Olgun Öner beraberinde eşi ve Düş Yeri Avanos Projesi Koordinatörü Gülcihan Öner, proje ekibinde görevli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Bürodan eğitimci Ahmet Özalp ve Avanos Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Ali Rıza Demir ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

Kaymakam Öner ziyaretlerinde, Avanos Kaymakamlığı bünyesinde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde başlatılan “Düş Yeri Avanos Projesi” ve proje kapsamında İlçe halkına ve özellikle çocuklara yönelik düzenledikleri kültürel, sanatsal, sportif ve diğer etkinlikler hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi. Avanos’ta bulunan NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi ile de proje kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Kaymakam Öner, bundan sonra da üniversite ile birlikte farklı alanlarda proje ve etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Olgun Öner ve eşi Gülcihan Öner ile proje ekibine teşekkür eden Rektör Aktekin ise,  Avanos Kaymakamlığı’nın eğitimciler ile birlikte sosyal sorumluluk ve farkındalık oluşturmak adına başlattığı “Düş Yeri Avanos Projesi”nin kayda değer olduğunu belirterek kendilerini ayrıca tebrik etti. 

Rektör Aktekin ayrıca, bölgenin yaşayan miraslarını yöre halkı ile birlikte geleceğe taşımayı amaçlayan, örgün ve yaygın eğitimde kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasına ilişkin atölye ve uygulamalara Avanos’ta ev sahipliği yapan NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi, İlçede bulunan NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu başta olmak üzere üniversitenin diğer tüm birimleriyle bundan sonra da yapılacak her türlü proje ve çalışmaya destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.