NEVÜ Eğitim Fakültesi’nde ‘Kalite Farkındalık Eğitimleri'nin Birincisi Düzenlendi

18 Haziran 2021 1142
NEVÜ Eğitim Fakültesi’nde ‘Kalite Farkındalık Eğitimleri'nin Birincisi Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi’nde akademik personele yönelik ‘Kalite Farkındalık Eğitimi’ düzenlendi.

NEVÜ Eğitim Fakültesi Kalite Komisyonu tarafından akademik personele yönelik düzenlenen ‘Kalite Farkındalık Eğitimleri’nin birincisi,  Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Oktay Bektaş’ın katılımı ile çevrim içi senkron olarak gerçekleştirildi.

NEVÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde çalışan öğretim elemanlarının katıldığı eğitimin ilk bölümünde, Eğitim Fakültelerinde kalite güvence sürecinin yapılandırılması, yürütülmesi ve akreditasyon süreci hakkında bilgiler verildi.

Ayrıca akreditasyon için fakülte ve program bazında yapılması gerekenleri süreci aşamalarına göre örnekler üzerinden açıklayan Doç. Dr. Oktay Bektaş,  Erciyes Üniversitesi'nde bu yıl içerisinde yeni akredite olan pragmaların deneyimlerini NEVÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ile paylaştı.

Moderatörlüğünü NEVÜ Eğitim Fakültesi Kalite Komisyonu başkanı Doç. Dr. Davut Sarıtaş’ın yürüttüğü etkinliğin ikinci bölümünde ise, öğretim elemanlarının soruları cevaplandırıldı. 

Etkinlik sonunda Eğitim Fakültesinde kalite süreçlerinin etkili yürütülmesi için öncelikle kalite farkındalığının oluşması gerektiğini belirten Doç. Dr. Davut Sarıtaş, bu amaçla ilerleyen haftalarda eğitimlerin devam edeceğini ve bu bağlamda ikinci eğitimin yetkili akredite kuruluşu olan EPDAD (Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) işbirliği ile yapılacağını söyledi.

Sarıtaş ayrıca, akreditasyonu için programlar bazında gereken yapısal hazırlıkların en kısa sürede tamamlanıp ve belirlenecek bir sıralama ile programların akreditasyon süreçlerinin başlatılacağını vurguladı.