NEVÜ Akademisyenlerinden Hacı Bektaş Veli Felsefesi Üzerine Söyleşi

24 Haziran 2021 1351
NEVÜ Akademisyenlerinden Hacı Bektaş Veli Felsefesi Üzerine Söyleşi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) akademisyenleri, Nevşehir’in Gülşehir Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Hacı Bektaş Veli Felsefesinin İnanç, Ahlak, Hoşgörü, Sevgi, Saygı ve Barış Öğretilerine Katkıları” konulu söyleşi programına konuk oldu.  

Gülşehir Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Esra Demir moderatörlüğünde Hacı Bektaş Veli Dergahı’nda çevrim içi olarak gerçekleştiren söyleşiye, NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer, Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Kürşat Koçak ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Arş. Gör. Mehmet Emin Dede davetli konuşmacı olarak katıldı.

Okul Müdürü Ahmet Doğan, düşünce ve öğretileriyle asırlardır sevgi, birlik, beraberlik ve barış öğütleyen Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750’nci yıldönümü olan 2021 yılının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmasının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın 2021 yılının "Hacı Bektaş Veli Yılı" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanması kararına istinaden yıl boyu öğrenci, veli ve öğretmenlerin katılımlarıyla farkı etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Söyleşide Doç. Dr. Kürşat Koçak “Anadolu’daki Türkmenlerin Müslüman olmasında Hacı Bektaş Veli ve felsefesinin etkisi”, Doç. Dr. Hasan Yavuzer “Hacı Bektaş Veli Felsefesi’nin geçmişte ve günümüzdeki sosyolojik etkileri” ve Arş Gör. Mehmet Emin Dede ise “Hacı Bektaş Veli’nin eserlerinin dijitalleşmesi ve felsefesinin daha geniş kitlelere ulaşım olanaklarından yararlanılması” üzerine konuştu.

Söyleşi programı sonunda katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür eden Okul Müdürü Ahmet Doğan, kendilerine hediye takdim etti.