NEVÜ Rektörü Aktekin YKS Sınavına Girecek Adaylara Başarılar Diledi

24 Haziran 2021 1267
NEVÜ Rektörü Aktekin YKS Sınavına Girecek Adaylara Başarılar Diledi

26 Haziran 2021 Cumartesi ve 27 Haziran 2021 Pazar günü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ya girecek adaylara başarılar dileyen NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, sınav için tüm hazırlıkların tamamlanarak gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.  

NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “ÖSYM tarafından ülke genelinde 26 Haziran 2021 Cumartesi ve 27 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ya Nevşehir İl merkezinde 4275’i kadın ve 4196’ı erkek olmak üzere toplam 8471 aday girecek. 43 bina ve 690 salonda yapılacak olan sınavlarda 1403 kişi görev alacak. Üniversitemiz yerleşkesinde de toplam da 10 binada 2455 aday sınava girecek. 26 Haziran 2021 Cumartesi günü saat 10.15’te Temel Yeterlilik Testi (TYT), 27 Haziran 2021 Pazar günü saat 10.15’te Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve saat 15.45’te Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak. Adaylar TYT’de 135 dakika içerisinde 120 soruya, AYT’de 180 dakika içerisinde 160 soruya ve YDT’de 120 dakika içerisinde 80 soruya yanıt vermeye çalışacak. Nevşehir’de TYT’ye 8471, AYT’ye 5716, YDT’ye ise 442 aday sınava katılacak. Adaylar saat 10.00 ve 15.30’dan sonra sınav salonlarına alınmayacaktır” dedi.

Rektör Aktekin: Sorunsuz Bir Sınav İçin Gerekli Tüm Tedbirleri Aldık

ÖSYM tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için üniversite olarak tüm tedbirleri alarak hazırlıkları tamamladıklarını belirten Rektör Aktekin, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu dönem de yaşadığımız pandemi nedeniyle sınavlara girecek öğrenciler ve sınavlarda görev alacak tüm personel için yeni hazırlıklarımızı tamamlayarak gerekli tüm tedbirleri aldık. Bu kapsamda sınavın yapılacağı üniversitemiz yerleşkesi ve içerisinde bulunan bina ile adayların sınava gireceği sınıfları, ortak kullanım alanlarını yerinde inceleyerek son kontrollerimizi de gerçekleştirdik. Her iki sınavın sağlıklı, güvenli ve rahat bir ortamda geçmesi için gerekli önlemlerimizi tamamlamış olduk.

Pandemi kapsamında adaylar ve görevliler sınav binasına kendilerine ait maske, yüz siperliği ve dezenfektan ile gelmeleri durumunda sınava girebilecekler. Olmayan adaylara ve görevlilere sınav öncesi sosyal mesafe kuralları çerçevesinde, maske, dezenfektan ve dezenfektan mendilleri verilecek. Her iki tarihte gerçekleştirilecek sınavlarda sınava girecek adaylar ve sınav görevlilerinden başka hiç kimse sınav binası bahçesine giremeyecek ve sosyal mesafe kurallarına uymaları için gerekli tedbirler alınarak gerekli uyarılar yapılacak.

Biz ÖSYM İl Koordinatörlüğü ve sınavın yapılacağı Üniversite olarak Covid-19 Pandemisi kapsamında gerekli tüm önemler alınarak hazırlıklarımızı tamamladık” diye konuştu.

Aktekin, Sınava Girecek Adaylara ve Vatandaşlara Çağrıda Bulundu

26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak olan sınavlara girecek olan adaylara sınava geç kalmamaları yönünde çağrıda bulunan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, belirtilen tarihlerde de vatandaşların herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet verecek eylemlerden ve sınav saatlerinde araç kullanımından kaçınmalarını istedi.

Aktekin, “Sınava girecek öğrencilerin ve adayların yanlarında mutlaka ve mutlaka sınava giriş belgeleri ile birlikte kimlik belgeleri olması gerekiyor. Büyük emeklerle hazırlandıkları ve kendi geleceklerine yön verecek sınavlara geç kalmamalarını ve ÖSYM’nin belirttiği saat ile kurallara uymaları hususunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Çünkü bu telafisi olmayan ve yıl boyunca verdikleri emeğin boşuna gitmesine sebebiyet verebilir. Ayrıca salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, sosyal mesafeye ve belirtilen kurallara uymaları da büyük önem arz etmekte. 

Diğer taraftan tüm vatandaşlarımızın ve özellikle araç sahiplerinin de sınav saatlerinde çocuklarımızın geleceğini etkileyecek ve herhangi olumsuzluklara sebebiyet verecek eylemlerden kaçınmalarıyla birlikte sınav süresi içinde rahatsızlık oluşturabilecek tüm inşaat faaliyetlerini de durdurmaları yönünde çağrıda bulunuyorum.  

Ben bu vesileyle şimdiden sınava girecek tüm adaylarımızın ve ailelerinin heyecanını paylaşıyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.