NEVEMM'den "Bilim Felsefesi Bağlamında Bilimin Geleceği, Geleceğin Bilimi” Konulu Bilim ve Felsefe Söyleşisi

25 Haziran 2021 1422
NEVEMM'den "Bilim Felsefesi Bağlamında Bilimin Geleceği, Geleceğin Bilimi” Konulu Bilim ve Felsefe Söyleşisi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından düzenlenen bilimsel ve felsefi içeriklerin yer aldığı “Bilim ve Felsefe Söyleşileri” serisi kapsamında, bu hafta "Bilim Felsefesi Bağlamında Bilimin Geleceği, Geleceğin Bilimi” konulu söyleşisi gerçekleştirilecek.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN’ın konuşmacı olduğu söyleşi 25 Haziran 2021 Cuma günü saat 21:00’da gerçekleştirilecek.

Etkinliğe katılım için;  https://bit.ly/nevemm-bf

 

Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN Kimdir?

1970 yılında Hatay Dörtyol’da doğdu. İlköğretim, İmam-Hatip orta ve lise öğreniminin ardından 1994 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1994-95 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Ergani İmam-Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 1995 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Felsefesi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak akademik hayata intisap etti. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Felsefesi Anabilim Dalı’nda “Spinoza’da Din ve Tanrı” isimli teziyle Yüksek Lisansı (1996), Din Felsefesi Anabilim Dalında “Spinoza’nın Tanrı Anlayışı” teziyle doktorasını tamamladı (2003). Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görev yaparken Din Felsefesi alanında Doçent oldu (2010).

2012 yılından itibaren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü, Türk İslam Düşüncesi Tarihi Anabilim Dalı’nda akademisyen olarak görevine devam etti. 2015 yılında Profesör unvanını aldı. 2015 yılından itibaren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürüttü. Akademik hayatın yanında Sivil Toplum Kuruluşlarında da görev yaptı. Türk Felsefe Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. 2014 yılından itibaren Ankara Pursaklar Kent Konseyi Başkanlığı’nı yürütmektedir. 2016 yılında Türkiye Yazarlar Birliği genel başkanlığına seçildiği görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, 2020 yılından beri Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır. İngilizce ve Arapça bilen Prof. Dr. Arıcan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

NEVEMM'den "Bilim Felsefesi Bağlamında Bilimin Geleceği, Geleceğin Bilimi” Konulu Bilim ve Felsefe Söyleşisi