NEVÜ’den 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

08 Temmuz 2021 4397
NEVÜ’den 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de 2020-2021 akademik yılı mezuniyet töreni, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleştirildi.

Mezun olan tüm öğrenciler adına sadece dereceye giren lisans ve ön lisans program öğrencilerinin ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle birlikte NEVÜ, 4554 öğrenciyi mezun etmenin haklı gururunu yaşadı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2020-2021 eğitim-öğretim yılında üniversiteyi dereceyle bitiren lisans, ön lisans öğrencileri için NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene; Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Fakülte Dekanları Enstitü, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, sınırlı sayıda üniversite personeli, üniversite genelinde lisans ve ön lisans programlarında dereceye giren öğrenciler ile aileleri katıldı.

Lisans Birincisi Öndoğan, Mezun Olan Arkadaşları Adına Heyecan ve Mutluluğunu Paylaştı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, NEVÜ ve Hacı Bektaş Veli Tanıtım Filmi gösterimi ile başlayan mezuniyet töreninde NEVÜ lisans programı birincisi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Hilal Öndoğan, mezun olan tüm öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Öndoğan, “Bugün bu sahnede 2021 yılı mezunlarını temsilen bulunmaktan ve bu anı sizlerle paylaşmaktan büyük onur duyuyorum. Mezun olduğum Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalından mütevellit sizlere bir Japon atasözüyle seslenmek istiyorum. Bir Japon atasözü der ki tanışmak ayrılığın başlangıcıdır. Bizler bugün bu güzel ortamı paylaştığımız arkadaşlarımızla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden ayrılarak yeni başlangıçlara imza atıyoruz. Yaşam da bu bağlamda bir okul gibi. Bundan sonra hayatımızda türlü tanışmalar ve türlü ayrılıklar olacak. Kimimiz mezun olduğumuz bölümlerle ilgili işler yapacağız, kimimiz farkı yollar arayacağız. Ben şimdiden tüm arkadaşlarımı temsilen hepimiz için en hayırlısını diliyorum.

Üniversite hayatımız boyunca hem akademik hem kişisel anlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen, yolumuza ışık olan, siz değerli hocalarımıza şahsım ve mezun arkadaşlarım adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Büyük bir hevesle geldiğim ve bugün itibariyle mezun olacağım bölümüm olan Japon Dili ve Edebiyatını çok keyifle okudum. Eğitim yaşamımızda bizlere liderlik eden, eğitimden mezuniyete kadar bu güzel ortamı bizlere hazırlayan başta Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin hocamız olmak üzere, bizlerden hiçbir emeğini esirgemeyen Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın değerli hocalarına ve tüm NEVÜ çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim.

Mezun olurken aldığımız ve anahtarımız olan diplomamızla tüm kapıları açmak ümidiyle mezuniyetimiz kutlu olsun”” diye konuştu.

Aktekin Yürek Yakan Şehit Acısını Katılımcılarla Paylaştı

Törenin açılışında konuşmasına Mardin’in Midyat ilçesinde vatan görevi sırasında şehit düşen Nevşehir’li Piyade Astsubay Cihan Çiftçibaşı’na rahmet, ailesine ve tüm Milletimize baş sağlığı temennisiyle başlayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Öncelikle, Mardin’in Midyat ilçesinde vatan görevi sırasında şehit düşen Nevşehir'li şehidimiz, hemşehrimiz Piyade Astsubay Cihan Çiftçibaşı’na Allah’tan rahmet, ailesi ve Milletimize başsağlığı diliyorum.Mekanı cennet olsun İnşallah. Şehitlerimizin; ülkemizin bekası, huzur ve güvenliğinin teminatı olduğunun sarsılmaz bilinci ile; vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Aktekin: 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılını Başarıyla Tamamlamış Bulunuyoruz

 Konuşmasına devam eden Rektör Aktekin” Bilindiği üzere tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan pandemi nedeniyle eğitim-öğretim süreci açısından hem Türkiye hem de dünyada yeni bir dönemden geçtik, geçiyoruz. Bu süreçte, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığımız ile eşgüdüm içerisinde öğrencilerimizin hak kaybına uğramayacakları,  derslerini en iyi şekilde öğrenebilecekleri tüm tedbirleri ve uygulamaları gerçekleştirerek 2020-2021 eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlamış bulunuyoruz.

Bu süreçte, Üniversitemiz Üst Yönetimi, Akademik ve İdari Kadromuz, Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız, Uzaktan Eğitim Merkezimiz ve üniversitemizin bağlı tüm birimleri öğrencilerimizin taleplerini ve geribildirimlerini karşılamak üzere gerekli çalışmaları yaparak sürekli görevlerinin başında oldular. Pandemi sürecinde güçlü bilişim alt yapısını kurarak bir yandan akademik hizmetini uzaktan eğitimle uygulayan üniversitemiz, öte yandan kurumsal sosyal medya hesapları ve çevrimiçi uygulamalar üzerinden alanında uzman birbirinden değerli akademisyen, eğitimci ve yazarları konuk ederek “panel, konferans, söyleşi” gibi bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerini çevrimiçi olarak gerçekleştirmiştir.   

2020-2021 eğitim-öğretim yılının başarıyla tamamlanması, bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi süreçlerinde emeği geçen herkese burada,  huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

Bir toplum için en kıymetli hazine, yetişmiş ve nitelikli insan gücüdür. Gençlik ise bu insan gücünün en merkezi ve en dinamik kesimini temsil etmektedir. Ülkemiz gençlik potansiyeli bakımından birçok toplumdan ileri düzeydedir. Bu potansiyeli etkin ve üretken hale getirmenin yolu ise sistemli ve doğru eğitimden geçmektedir.

Bu noktada Üniversitelerin en temel görevi; taliplilerini insanın evrensel fıtratının temel bileşenleri olan “akıl ve gönül” ürünleri ile, yani “bilim ve sanat” ile buluşturmaktır. Üniversiteler; gençlere meslek kazandırmanın yanı sıra, onların bilim ve sanatın insani ve evrensel değerleri ışığında; kendilerinin,  mensubu bulundukları toplumun ve insanlığın evrensel gelişimine katkıda bulunan, çevrelerine değer katan insanlar olarak yetişmelerini sağlarlar.

Ayrıca Üniversiteler, eğitim-öğretim ve temel bilimsel araştırmaların yanı sıra yoksulluk, eğitim düşüklüğü gibi yerel, bölgesel ve küresel ekonomik ve sosyal sorunların çözümüne de katkıda bulunurlar.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, gerçekleştirdiği “eğitim-öğretim ve temel bilimsel araştırmaların” yanı sıra şehir-bölge-sanayi-üniversite ve uluslararası işbirlikleri ile üniversite misyonunu en doğru şekilde yerine getirme gayretindedir” dedi.

Yüz Yüze Eğitim-Öğretime Her Yönden Hazırız

Aktekin, “2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Pandemi şartlarının düzelmesi durumunda; nitelikli akademik kadrosu, gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, geniş ölçekli bölüm ve programları,  kendi alanında Türkiye’nin önde gelen Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek yüksekokulları, tüm akademik ve idari birimleriyle öğrencilerimizin hizmetinde ve yüz yüze eğitim-öğretim sürecine her yönden hazır durumdadır. 

208.800 metre kare kapalı alana sahip, biri ana yerleşke olmak üzere toplam 7 farklı yerleşkede 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 19 araştırma Merkezi, 50 Öğrenci Kulübü, 10 Öğrenci Topluluğu  ile akademik faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz; 10.000 metrekare kapalı alanda 55.000'e yakın basılı, 3.750.000'dan fazla elektronik kitap hizmeti sunan merkez kütüphanesi,  18.250 metre kare alana ve uluslararası standartlara sahip ve birçok uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapan Kültür ve Kongre Merkezi,   1500 kişilik seyirci kapasitesine sahip uluslararası standartlarda, çok amaçlı spor salonu,  bilimsel bilgi ve üniversite-sanayi işbirliği kapsamındaki talepleri karşılama kapasitesinde olan Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTUAM) Laboratuvarı,  mükemmellik belgesi niteliği taşıyan ‘Diploma Eki Etiketi' ve ‘AKTS Etiketi’,  dünyada 70’in üzerinde üniversite ile anlaşmaların yapıldığı Erasmus ve Mevlana Değişim Programları,  TOEIC® ve Oxford Test of English yetkili sınav merkezi olma yeterliliği,  devlet üniversiteleri arasında Turizm İşletmeciliği programında ilk, Turizm Rehberliği programında ise tek akredite olmuş fakülte olan Turizm Fakültesinin yanı sıra Turizm Araştırma Enstitüsü ve Turizm Meslek Yüksek Okulu ile; turizm alanı ve tüm alanlarda Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biridir” dedi. 

NEVÜ’ye Yeni Eğitim-Öğretim Yılında 6 Bin Öğrenci Kontenjanı   

Konuşmasının 2021 YKS sonuçlarına göre YÖK tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne toplamda 6 bin öğrenci kontenjan verildiğinin müjdesini veren Rektör Aktekin, “Üniversite olarak bir yandan mevcut “eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma” alt yapılarımızın eksikliklerini tamamlayıp onları güncel şartlara göre geliştirirken diğer yandan yeni alt yapılar kurmaktayız. Yeni fiziki altyapılar kurma, mevcut yapıların donanımlarını geliştirme,  temin ve tefriş etme,  aynı zamanda yeni bölüm ve programlar açılması için alt yapı kurma, daha önce kurulmuş olup hoca ve donanım yokluğundan dolayı açılamamış bölümlerin ihtiyaçlarını tamamlayarak aktif hale getirilmesi gibi her geçen gün akademik alt yapımızı ve öğrenci sayımızı geliştirme gayreti içerisindeyiz. Son 1 yıl içinde yaptığımız çalışmalarımızı kendilerine sunmamız  neticesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin 2021-2022 eğitim-öğretimi için 315 yeni öğrenci alım kontenjanlarına onay vermiştir.  Böylece 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılındaki toplam kontenjanımız; 5351 olmuş ve ek kontenjanlarla bu yıl üniversitemize ve şehrimize yaklaşık 6000 yeni öğrenci kazandırmış olacağız İnşallah” diye konuştu.

Bu Yıl İlk Defa Öğrenci Alacak Bölümler

2021-2022 eğitim – öğretim yılında yeni açılan bölüm ve programlara da öğrenci alınacağını söyleyen Aktekin, “Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Bölümüne 60 Öğrenci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler İngilizce Bölümüne 40 Öğrenci, Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümüne 40, Kozaklı Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Programına 45, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık 45, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 30,(kapalı olan bölümümüzü yeniden aktif ettik) Fen Edebiyat Fakültesi Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı 30, Fen Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalına 30 öğrenci alınacak. Ayrıca yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’nu Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürerek fakülte sayımızı 10’a yükselttik.

Yine Derinkuyu ilçemizde bulunan, Derinkuyu EmineAna ve Yaşar ERTAŞ Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulumuzun yatırımcısı hayırsever iş insanı Hamza Ertaş ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, hızlı bir şekilde eksiklerimizi gidererek okulumuzu yeni eğitim öğretim yılında eğitim-öğretime başlamaya hazır hale getirmiş bulunuyoruz. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı, uğurlu olsun İnşallah.

Bu vesile ile buradan, Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek hayatlarının en önemli tercihlerinden biri ile karşı karşıya bulunan üniversite adaylarımıza;  Kapadokya’nın merkezinde yer alan Türkiye’nin seçkin eğitim kurumlarından biri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini etraflıca araştırarak üst tercih sıralamalarına almaları tavsiyelerimi iletiyor,  kendilerine en iyi dileklerimi sunuyorum” diye konuştu.

Aktekin: Sizleri Böyle Evlatlar Yetiştirdiğiniz İçin Kutluyorum

Törene katılarak mezun olan çocuklarının heyecanına ve mutluluklarına ortak olan ailelere de seslenen Rektör Aktekin, “Büyük fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz çocuklarınızı bize emanet ettiniz. Bu gün bu kıymetli emanetinizi kendine güvenen, kendi ayakları üzerinde duran, alanlarında yetişmiş insanlar olarak teslim etmenin gönül huzurunu yaşıyoruz.

Evlatlarınızın bu mutlu gününü paylaşmanın gurur ve kıvancını yaşamak ise en büyük hakkınız. Ne kadar gurur duysanız azdır. Sizleri böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için kutluyorum. Bizler de hocaları olarak, evlatlarınızın size yaşattığı bu gururda pay sahibi olmanın mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz” dedi.    

Aktekin: Sizlerle Gurur Duyuyoruz

Konuşmasının sonunda mezun olan öğrencileri tekrar tebrik ederek bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyen Aktekin, “İnsan hayatının en kıymetli dönemlerinden biri öğrencilik yıllarıdır. Bu süreci acısıyla tatlısıyla bitirmiş bulunuyorsunuz. Ancak bireyin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliğini kapsayan hayat boyu öğrenme süreci devam etmektedir. 

Yeni bir döneme merhaba diyorsunuz. Bu dönemde elbette bazı güçlüklerle karşılaşacaksınız. Bu güçlüklerin üstesinden gelebilmek için aklınız, iradeniz ve aldığınız eğitim sizi başarıya ulaştırmanın anahtar gücü olacaktır. Başarılı olacağınıza dair hiçbir şüphem yok. Sizlerle gurur duyduğumuzu unutmayın.

Bu vesile ile siz sevgili öğrencilerime hayatınızın yeni aşamasında en samimi duygularımla başarı, sağlık ve mutluluk dilerken, Rektörünüz ve hocanız olarak sizinle gurur duyuyor; hepinizi içtenlikle kucaklıyorum.  Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Dereceye Giren Öğrencilere Plaketleri ve Mezuniyet Belgeleri Verildi

Yapılan konuşmaların ardından 2020-2021 eğitim-öğretim yılında mezun olan tüm öğrenciler adına Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu birincisi, ikincisi ve üçüncüleri ile program birincileri sahneye davet edildi.

Öğrencilere plaket ve mezuniyet belgelerini Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu  Müdürleri verdi.

Üniversite genelinde dereceye giren lisans programları birincisi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Hilal Öndoğan, lisans programları ikincisi Turizm Fakültesi öğrencisi Ahmetcan Küçük ve lisans programları üçüncüsü Eğitim Fakültesi öğrencisi Ebru Özyürek’e, Üniversite genelinde dereceye giren ön lisans programı birincisi Kozaklı Meslek Yüksekokulu öğrencisi Meryem Hatun, ön lisans programları ikincileri Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Fatma Nur ve Ayşe Köybaşı ile ön lisans programı üçüncüsü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Havva Zengin’e plaket ve mezuniyet belgelerini Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Prof. Dr. Serkan Şahin ile Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu tarafından takdim edildi.

Rektör Aktekin’den Öğrencilere Kitap

Mezuniyet töreninde öğrencilerin ve ailelerinin heyecan ve mutluluklarını paylaşarak kendilerini bir kez daha tebrik eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, öğrencilere ayrıca çeşitli yayınlardan oluşan kitap hediye etti.

Acıgöl Teknik Bilimler ve Meslek Yüksekokulu İlk Mezunlarını Verdi

2019-2020 eğitim- öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretim hayatına başlayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2020-2021 eğitim – öğretim yılında ilk mezunlarını vermenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı.

Yapılan törende, Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Laboratuvar Teknolojisi Programı’nda eğitim – öğretim gören 39 öğrenci mezun edildi.

Tüm Mezun Öğrenciler Adına Kep Attılar

2020-2021 eğitim – öğretim yılında mezun olan öğrenciler adına lisans birincisi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Hilal Öndoğan’ın mezuniyet kütüğüne plakasını çakması ile devam eden tören, dereceye giren diğer program ve bölüm öğrencilerine belgelerinin verilmesi, öğrencilerin mezuniyet heyecanlarını ve coşkularını hep birlikte keplerini havaya atarak kutlamaları ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.