NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in 2020-2021 Akademik Yılı Mezunlarına Mesajı

09 Temmuz 2021 1008
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in 2020-2021 Akademik Yılı Mezunlarına Mesajı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin Değerli Mezunları

İnsan hayatının en kıymetli dönemlerinden biri olan öğrencilik yıllarını acısıyla, tatlısıyla tamamlamış bulunuyorsunuz.

Çok önemli bir öğrenim yolculuğunun sonunda hedefe başarıyla ulaşmanın ve aynı zamanda yeni bir başlangıcın sembolü olan “mezuniyet” derecesine ulaşan siz kıymetli mezunlarımızı; en iyi dileklerimle kutluyor, hayatınız boyunca sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Unutmayın ki sizlerin başarısı aynı zamanda bizlerin de başarısıdır.

Öğrenim sürecinizi başarıyla tamamladığınızın göstergesi olarak alacağınız mezuniyet belgelerinizin; şüphesiz başta kendi performansınızın daha sonra da ailelerinizin ve hocalarınızın katkılarının birer ürünü olduğu gerçeğinin bilincinde olduğunuza inanıyorum.   

Siz kıymetli öğrencilerimizin öğrenim süreci ve mezuniyetinde emeği geçen, katkıda bulunan herkesi huzurlarınızda üniversitem ve şahsım adına en samimi dileklerimle kutluyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. 

Sevgili öğrencilerimiz,

Öğrenim yolculuğunuz boyunca karşınıza çıkan her türlü muhtemel zorluğu yenerek mezuniyet hedefinize başarıyla ulaşmış olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktasınız. Sizlerin bu haklı başarısı ile bizler de gurur ve mutluluk duymaktayız.

Ancak şunu her zaman hatırlayalım ki bireyin kendini geliştirmek adına hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliğini kapsayan “hayat boyu öğrenme” süreci devam etmektedir.  “Hayat boyu öğrenme” sürecini bundan sonraki hayatınızda etkili ve verimli şekilde değerlendireceğinize gönülden inanıyorum.

Kıymetli öğrencilerimiz,

Mezuniyetinizle birlikte yeni bir döneme merhaba diyorsunuz. Bu dönemde elbette bazı zorluklarla karşılaşacaksınız. Bu zorlukların üstesinden gelebilmek için aklınız, iradeniz ve aldığınız eğitim sizi başarıya ulaştırmanın anahtar gücü olacaktır. Başarılı olacağınıza dair hiçbir şüphem yok. Sizlerle gurur duyduğumuzu unutmayın. Bu vesile ile siz sevgili öğrencilerime hayatınızın yeni aşamasında en kalbi duygularımla başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum.

Sizleri büyük fedakarlıklarla yetiştiren ailelerinize samimi saygılarımı sunuyor, hayatını öğrenmeye ve öğretmeye adayan kıymetli bilim insanları hocalarımıza, üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin sistemli şekilde gerçekleştirilmesinde yoğun emek ve katkıları bulunan akademik ve idari personelimiz; değerli mesai arkadaşlarıma hassaten teşekkür ediyorum.  

Türkiye’nin seçkin eğitim kurumlarından biri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, kurumsal olarak siz değerli mezunlarına yasal çerçevede her türlü desteği vermeye devam edecektir. 

Rektörünüz ve hocanız olarak sizlerle gurur duyuyor; hepinizi içtenlikle kucaklıyorum.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun.

Prof. Dr. Semih AKTEKİN

NEVÜ Rektörü