Rektör Aktekin Uluslararası Öğrencilerle Piknikte Buluştu

11 Temmuz 2021 1134
Rektör Aktekin Uluslararası Öğrencilerle Piknikte Buluştu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) tarafından düzenlenen pikniğe katılarak uluslararası öğrencilerle buluştu. 

Yemen, Moritanya, Mozambik, Somali, Suriye, Afganistan, Mısır, Uganda, Irak, Etiyopya, Meksika, Bolivya, Gine, Filistin, Pakistan gibi ülkelerden ülkemize ve ilimize eğitim öğretim için gelen öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenmek için kurulan NUDER tarafından Tatlarin Barajı mesire alanında düzenlenen tanışma ve kaynaşma pikniğine katılan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, NUDER Başkanı Faruk Kahriman’dan NUDER’in faaliyetleri hakkında bilgi alarak öğrencilerle sohbet edip  onların talep ve önerilerini dinledi.

NEVÜ’nün farklı akademik birimlerinde öğrenim gören 700’e yakın uluslararası öğrencilerinin bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak uluslararası işbirliklerine çok önem verdiklerini ifade ederek “bir ülkenin gelişmesinde uluslararası ilişkiler ve turizm son derece önemlidir. Üniversitemizden mezun olan bu uluslararası öğrencilerimiz ülkemizin dil ve kültürünü öğrenmiş ve memnun kalmış olarak ülkelerine döndüklerinde bizim “uluslararası ilişkiler ve kültür” elçilerimiz olacaklardır. Bu nedenle üniversite olarak bir yandan uluslararası öğrencilerimizi eğitirken diğer yandan hem dil ve kültürümüzü öğretiyoruz hem de bir insan ve dost kazanmak istiyoruz. Bu kıymetli etkinlik vesilesiyle uluslararası öğrencilerimizle karşılıklı sohbet etme ve kendilerinin kıymetli talep ve önerilerini dinleme fırsatı buldum. Üniversite olarak öğrencilerimizden gelen geribildirimleri her zaman kıymetli buluyor ve değerlendirmeye alıyoruz.  Yurt dışından ülkemize ve ilimize eğitim öğretim için gelen öğrencilere rehberlik ve eğitim etkinlikleri sağlayan Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER)’in düzenlediği bu kıymetli tanışma ve kaynaşma etkinliği ve davetleri için çok teşekkür ediyorum” dedi. 

NUDER Başkanı Faruk Kahriman da “NEVÜ’de eğitim-öğretim gören dünyanın birçok ülkesinden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu tanışma ve kaynaşma piknik etkinliğimize Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in katılımlarından büyük onur duyduk. Kendilerine her zaman sağladıkları içten destekleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.