Romanya Ankara Büyükelçisi Tinca’dan Rektör Aktekin’e Ziyaret

12 Temmuz 2021 1377
Romanya Ankara Büyükelçisi Tinca’dan Rektör Aktekin’e Ziyaret

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Stefan Alexandru Tinca, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Bir dizi program kapsamında Nevşehir’de bulunan Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Ştefan Alexandru Tinca kendisine eşlik eden Romanya’nın Nevşehir – Kayseri Fahri Konsolosu iş insanı Mehmet Dinler ile birlikte, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Büyükelçi Ştefan Alexandru Tinca ile Fahri Konsolos Mehmet Dinler’i makamında ağırlayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür eden Rektör Aktekin, merkez yerleşke ile birlikte 7 ilçede kampüsü bulunan NEVÜ’nün fiziki yapılanması, akademik, idari personel ve öğrenci sayısı başta olmak üzere, fakülte, yüksekokul, enstitü, MYO, araştırma merkezleri ve sosyal tesisler hakkında Büyükelçi Tinca’ya bilgi verdi.

Üniversitenin uluslararasılaşma adına farklı ülke ve üniversiteleriyle yürüttükleri çalışmalara da değinen Rektör Aktekin, “Üniversitemizde Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Endonezya, Fildişi Sahilleri, Filistin, Gana, Hollanda, Irak, İran, Kırgızistan, Moğolistan, Kolombiya, Nijer, Somali, Sudi Arabistan, Tacikistan, Özbekistan, Ukrayna, Ürdün, Yemen gibi 46 farklı ülkeden 682 uluslararası öğrencimiz eğitim – öğretim görmekte. Bunun yanı sıra Erasmus ve Mevlana Değişim Programları üzerinden Romanya’nın da aralarında bulunduğu bazı ülke üniversiteleriyle de öğrenci ve personel değişim programlarımız bulunmakta. Uluslararasılaşma adına bundan sonraki en büyük hedefimiz ise, anlaşmalı olduğumuz ülke üniversiteleri sayımızı büyükelçilerimizle yapacağımız ikili görüşmeler ve onların destekleriyle arttırmak” dedi.

Üniversitenin Kapadokya bölgesinin doğal yapısını ön plana çıkaran fiziki yapılanmasından oldukça etkilendiğini ifade eden Büyükelçi Ştefan Alexandru Tinca ise, “Kapadokya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini yakından gezip görme imkanı buldum ve üniversitenizin de bölgede bulunan peribacalarını anımsatan fiziki yapısı oldukça ilgimi çekti. Böyle güzelliklere ve değerlere sahip üniversite eğitim – öğretim gören öğrenciler çok şanslı. Diğer taraftan farklı kültüre sahip ülkelerden öğrencilerin de üniversitenizde eğitim – öğretim görmesi de oldukça memnuniyet verici.  Büyükelçilik olarak ülkemiz ile Türkiye’de her alanda olduğu gibi her iki ülkenin üniversiteleri arasında da yürütülebilecek işbirliklerine destek olacağımızı belirtmek isterim” dedi.

Büyükelçisi Ştefan Alexandru Tinca ve Nevşehir – Kayseri Fahri Konsolosu iş insanı Mehmet Dinler daha sonra NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin eşliğinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi ve içerisinde yer alan Sanat Müzesi’ni, Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte Üniversitenin merkez yerleşkesini gezdi.