Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan NEVÜ’de

14 Temmuz 2021 1332
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan NEVÜ’de

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü ziyaret etti.

Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750’nci yıldönümü olan 2021 yılının Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın "Hacı Bektaş Veli Yılı" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanması kararına istinaden Ağustos ayında yapılacak olan programlar öncesi incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, kendisine eşlik eden Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü ziyaret etti. 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaretlerinde karşılayarak makamında ağırlayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversiteye ismini de veren Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. Yılı etkinlikleri kapsamında ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmeyi planladıklarını çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Aktekin, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından üniversitemize ismini de veren Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750.yılı dolayısıyla 2021 yılını ‘Hacı Bektaş Veli Yılı’ ilan ederek çeşitli etkinlikler düzenlenmesi karına istinaden biz de üniversite olarak bu kapsamda ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz. 3 Ağustos 2021 tarihinde Türk Tarih Kurumu ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek olan ‘Hünkar Hacı Bektaş Veli Sempozyumu ve Anma Etkinliği’ için de gerekli tüm hazırlıklarımızı  tamamladık” diye konuştu.

Üniversitenin Hacı Bektaş Veli Yılı anma etkinlikleri kapsamında yürüttüğü çalışmaların oldukça kayda değer olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen anma etkinliklerinin üniversite ev sahipliğinde ve işbirliğinde gerçekleştirilmesine yönelik göstermiş oldukları çalışmalarından dolayı Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür etti. Demircan ayrıca Bakanlık olarak üniversitenin bundan sonra da düzenleyeceği etkinliklere desteklerinin de devam edeceğini ifade etti.

Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vali İnci Sezer Becel ve beraberindekiler daha sonra Rektör Aktekin eşliğinde Hacı Bektaş Veli Yılı etkinliklerinin gerçekleştirileceği NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezini gezerek incelemelerde bulundu.