NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ne Dekan Görevlendirmesi Yapıldı

16 Temmuz 2021 1517
NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ne Dekan Görevlendirmesi Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’ne dekan görevlendirmesi yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın ilgili yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı olarak Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Deviren görevlendirildi.

Prof. Dr. Bayram Deviren’in Özgeçmişi

1981 yılında Eskişehir’de doğan Prof. Dr. Bayram Deviren, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden 2003 yılında mezun olmuştur. 2005 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programından, 2006 yılında aynı Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nden Tezli Yüksek lisans derecesini, 2010 yılında Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünden doktora derecesini almıştır. Prof. Dr. Bayram Deviren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde 2009-2011 yıllarında Araştırma Görevlisi; 2011-2013 yıllarında Yrd. Doç. Dr.; 2013-2019 yıllarında Doçent unvanlarıyla görev yapmıştır. 2019 yılından itibaren de Profesör unvanıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde görev yapmaktadır.

2015 yılından itibaren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. İtalya, İngiltere ve Fransa’da doktora ve doktora sonrası araştırmacı olarak görev yapan Prof. Dr. Deviren’in, kompleks sistemler ve nanosistemlerin (nano parçacık, nanotüp, nanotel, grafen…) denge ve denge dışı özelliklerinin incelenmesi üzerine hesaplamalı fizik yöntemleriyle çok sayıda proje ve bilimsel çalışmaları mevcuttur. Ayrıca son yıllarda istatistik fizik yöntemlerini ekonomik ve sosyal sistemlere uygulayarak ekonofizik ve sosyofizik alanında çalışmaktadır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası konferansta davetli konuşmacı ve düzenleme kurulu üyesi olarak yer almıştır. Alanında SCI indeksli dergilerde 50’den fazla bilimsel makalesi yayımlanmış ve Web of Science verilerine göre h-indeksi 24’dür.

2016-2017 yıllarında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu, Nevşehir İl Temsilcisi olarak görev yapmış, bu alanda Üniversite-Sanayi işbirliğinin güçlendirilmesine çeşitli kamu kurumu ve özel sektör kuruluşlara danışmanlık yaparak, proje hazırlanmasına ve yürütülmesi konularında destek vermiştir. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Destek Ofisi Koordinatörlüğü görevini de yürüten Prof. Dr. Bayram Deviren, TÜBİTAK BİDEB Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapmaktadır. İyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.