NEVÜ’de 2021 yılı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) Sınavı Tamamlandı

20 Eylül 2021 1116
NEVÜ’de 2021 yılı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) Sınavı Tamamlandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörlüğü tarafından 2021 yılı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) gerçekleştirildi.

19 Eylül 2021 Pazar günü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de tek oturumda saat 10:15’de başlayıp 150 dakika süren sınava toplam 501 aday katıldı.

Sınav hazırlıklarını ve uygulama sürecini yerinde takip eden NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “2021 yılı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) tek oturumda gerçekleştirildi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde 275 kadın aday, 226 erkek aday olmak üzere toplam 501 aday sınava girdi. 3 bina ve Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olmak üzere 18 salonda gerçekleştirilen sınavda 80 personel görev aldı.” dedi.

Aktekin devamında, “Yapılan hazırlıklar ve alınan tedbirler eşliğinde başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanan sınavda görev alan tüm akademik ve idari personelimize, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personeline görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca sınavın tüm adaylar için de hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye kaydetti.