Nevşehir BİMS Sanayicileri Derneği’nden Rektör Aktekin’e Ziyaret

28 Eylül 2021 1319
Nevşehir BİMS Sanayicileri Derneği’nden Rektör Aktekin’e Ziyaret

Nevşehir Bims Sanayicileri Derneği Başkanı Serhat Sonugelen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Geçtiğimiz aylarda yapılan seçimle Nevşehir Bims Sanayicileri Derneği Başkanlığı’na seçilen Tekno Bims Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Sonugelen, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Cansız’ın da hazır bulunduğu ziyarette Nevşehir Bims Sanayicileri Derneği Başkanı Sonugelen ve yönetimine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden Rektör Aktekin, yeni görevlerinin de hayırlı olması temennisinde bulundu. Türkiye’de pomza rezervi ve istihdam açısından Nevşehir’in önemli bir yere sahip olduğunu belirten Rektör Aktekin, “Bulunduğumuz şehir bilindiği üzere pomza rezervi açısından zengin bir kaynağa sahip. Sahip olduğumuz bu değerli madenimiz ayrıca başta bims sektörü olmak üzere birçok değişik sektörde de hammadde olarak kullanılmakta. Biz de üniversite olarak şehrimizin ve ülkemizin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini en iyi şekilde değerlendirmek, bunu üretime dönüştürmek için de bilimsel çalışmalar yürütüyoruz ve kendilerine AR-GE (Araştırma Geliştirme) alanında da destekler veriyoruz.

Diğer taraftan geçtiğimiz aylarda Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO)’nun öncülüğünde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) işbirliği ile 'Pomza ve Perlit Çalıştayı' istişare toplantısı düzenledik. Toplantıda Türkiye’nin pomza ve perlit rezervlerinin büyük bir bölümüne sahip olan Nevşehir ve Bitlis’in istihdamına da büyük oranda öncülük eden ve önemli geçim kaynakları arasında yer alan pomza sektöründe, iki şehir arasında köprü oluşturacak ortak çalışmaların gerçekleştirilmesi noktasında istişarelerde bulunduk. Buradaki en büyük amacımız günümüzün beyaz altını olarak tabir ettiğimiz bu değerli madenimizin katma değeri yüksek yeni ürünlerle daha da değer kazanmasını sağlamak” dedi.

Başkan Serhat Sonugelen ve yönetim kurulu üyeleri ise, iş istihdamı ile birlikte büyük oranda ülkeye de katma değer sağlayan bimsin daha fazla değer kazandırılması ve çeşitlendirilmesine yönelik üniversitenin yürüttüğü araştırma ve geliştirme çalışmalarının kendileri için de memnuniyet verici olduğunu belirterek Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.