NEVÜ’ye TSE’den ‘Sağlıklı ve Güvenli Kampüs Belgesi’

07 Ekim 2021 1502
NEVÜ’ye TSE’den ‘Sağlıklı ve Güvenli Kampüs Belgesi’

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliğinde hazırlanan ‘Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu’nda yer alan koşulları yerine getiren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), yapılan incelemelerin ardından TSE tarafından verilen ‘Sağlıklı ve Güvenli Kampüs Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Nevşehir İl Müdürü Osman Özden Şahiner, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti. NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, NEVÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Gülizar Yıldırım ve Koordinatör Yardımcısı Nazlı Çalıkkılıç ile İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ecem Cildan’ın da hazır bulunduğu ziyarette TSE İl Müdürü Şahiner, TSE tarafından verilen ‘Sağlıklı ve Güvenli Kampüs Belgesi’ni Rektör Aktekin’e takdim etti.

Rektör Aktekin: Bu Belge,  Üniversitemizin Kalite Standartlarının Yüksekliğini Tescilledi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak hayata geçirilen uygulama ve tedbirler sonunda pandemi riskini en aza indirerek ‘Güvenli Kampüs” unvanını almanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Rektör Aktekin, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uzmanları tarafından yapılan incelemelerin ardından verilen ‘Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi’  üniversitemizin kalite  standartlarının yüksekliğini tescilledi ” dedi.

Aktekin “Geçtiğimiz Eylül ayında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, korona virüs salgını ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapsamında yükseköğretim kurumlarının yerleşkelerinde sağlıklı ve temiz ortamların geliştirilmesine yönelik tedbirleri içeren genel standartları belirlemek amacıyla bir iş birliği protokolü imzalanmıştı. 

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü bu kapsamda ilk olarak kılavuza uygun  ‘Risk Analizi ve Değerlendirmesi’, ‘Acil Durum, Enfeksiyon Kontrol ve Önleme Eylem Planı’ hazırladılar. Kılavuz ve hazırlanan ‘Risk Analizi ve Değerlendirmesi’, ‘Acil Durum’, ‘Enfeksiyon Kontrol ve Önleme Eylem Planı’na uygun olarak biz de üniversitemiz dersliklerini, laboratuvarlarımızı, kütüphanemizi, ofislerimizi, toplantı/konferans salonlarımızı, yemekhanemizi, hizmet araçlarımızı, kapalı spor salonumuzu, açık spor tesislerimizi, halı saha, açık alanlar, mescitler, müze ve genel ortak kullanım alanlarımızı Covid-19 tedbirlerine uygun hale getirerek öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimiz ile birlikte tüm dış paydaşların sağlığının korunması için gerekli adımları attık. 

Bu doğrultuda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüren üniversitemiz, kampüste sağlıklı ve temiz ortamların geliştirilmesi, hijyen koşullarının sağlanması, enfeksiyon kontrol önlemlerinin uygulanması ve takibi için gerekli altyapı koşullarını sağlayarak TSE Nevşehir Müdürlüğüne müracaat etti.  20 -27 Eylül 2021 tarihleri arasında evrak ve saha denetimlerinin gerçekleştirilmesinin ardından üniversitemiz bir kalite göstergesi olan küresel salgın bağlamında  ‘Güvenli Kampüs Belgesi’ almaya hak kazandı. Böylelikle üniversitemiz ‘Güvenli Kampüs Belgesi’ alarak ‘Güvenli ve Temiz Alanların Vazgeçilmezi’ oldu.

Üniversitelerin salgın sürecinde eğitim ve öğretim faaliyetleri ile araştırmalarına ve topluma hizmet faaliyetlerine devam edebilmesi için güvenli kampüs ortamlarını sağlamaları önemli. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bizim de temel gayemiz, her yıl belgemizi yenileyerek sunulan hizmet kalitemizin sürdürülebilirliğini sağlamaktır.

Ben bu vesileyle belgenin üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personelimiz ile birlikte TSE yetkililerine bir kez daha şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.