TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal NEVÜ’lü Akademisyen ve Öğrencilerle Bir Araya Geldi

06 Ocak 2022 2479
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal NEVÜ’lü Akademisyen ve Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) akademisyenleri ve öğrencileriyle bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal NEVÜ’lü Akademisyenlerle Buluştu

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen söyleşi programına NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, NEVÜ Rektör Yardımcıları Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Fakülte Dekanları, Enstitü, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile akademisyenler katıldı.

NEVÜ Rektörlüğünün girişim ve öncülüğünde gerçekleştirilen söyleşi programında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TUBİTAK tarafından desteklenen “Akademik, Ulusal Programlar, Uluslararası Programlar, Konuk Araştırmacı Programları, Uluslararası Ortaklı Programlar, Sanayi Teşvikleri, Bilimsel Etkinlik”  programları hakkında bilgi vererek destek programlarının önemi ve özelliklerini anlattı.

TUBİTAK tarafından desteklenen projelerde yer alan NEVÜ akademisyenleri de TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a gerçekleştirmekte oldukları proje süreçleri ile ilgili bilgi vererek katılmayı planladıkları projeler hakkında bazı sorular yönelttiler. 

NEVÜ akademisyenlerinden gelen bilgi ve sorular ışığında ayrıntılı açıklamalarda bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “iyi organize edilmiş böylesi bir programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti” ifade ederek NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in şahsında etkinliğin organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkin ve verimli geçen ve soru-cevap bölümüyle devam eden söyleşi programı sonunda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ile birlikte 2020-2021 eğitim öğretim döneminde akademik yükselme gösteren NEVÜ’lü akademik personele cübbelerini giydirdi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Öğrencilerle Bir Araya Geldi

NEVÜ akademisyenleri ile bir araya gelen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal daha sonra, ‘Geleceğimizin Gücü Gençlerimiz ile Birlikte Başaracağız’ başlıklı söyleşi programında NEVÜ’lü öğrencilerle buluştu. 

Kendi kariyerine ilişkin bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK olarak öğrenci bazlı projelere büyük önem vererek desteklediklerini söyledi.

TÜBİTAK olarak üniversitelerde araştırma ve proje kültürünün geliştirilmesine katkıda bulunduklarını söyleyen Başkan Prof. Dr. Hasan Mandal, “Üniversitelerimizde eğitim gören öğrencilerimizin araştırma çıktılarını ulusal ve uluslararası akademik ortamlarda sunmalarını, bu sayede araştırma odaklı iş birliklerini geliştirmelerini destekliyoruz ve yenilikçi teknolojinin tasarlanıp üretilmesi için önemli katkılar sağlayarak genç insan kaynağımızı geleceğin araçları için de performans sınırlarını zorluyoruz. Yenilikçi teknolojinin tasarlanıp üretilmesi için TÜBİTAK olarak TEKNOFEST ve Elektrikli Araç Yarışları ‘Efficiency Challenge’ gibi ulusal ve uluslararası düzeyde yürütülen araştırma-geliştirme çalışmalarına büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

TÜBİTAK’ın lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik sunduğu burs ve destek programları ile birlikte ‘Girişimcilik Destek Programı (BİGG)’ hakkında bilgilendirmede de bulunan TÜBİTAK Başkanı Mandal, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de eğitim gören öğrencilerin de TÜBİTAK’ın ‘Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na büyük ilgi gösterdiğini ve desteklemelerden faydalandığına değindi.

TÜBİTAK Başkanı Mandal daha sonra, öğrencilerle söyleşide bulunarak kendilerinin sorularını cevapladı.