NEVÜ Öğrencilerinden İlkokul Öğrencilerine Kütüphane

29 Ocak 2022 1401
NEVÜ Öğrencilerinden İlkokul Öğrencilerine Kütüphane

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri ve öğretim üyeleri yaptıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde bulunan Şehit Mehmet Yener İlkokulu'na 2 bin kitaplık kütüphane kazandırdı.    

NEVÜ Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Proje kapsamında daha önceden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı’ndan mezun olarak Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde bulunan Şehit Mehmet Yener İlkokulu’na İngilizce Öğretmeni olan Zeynep Kaya’nın okulu seçilerek, bölümdeki tüm öğretim üyelerinin ve öğrencilerin katkılarıyla toplanan yaklaşık 18 koliden oluşan 2 bine yakın kitap öğrenciler ile buluşturuldu.

“Kitaplarla Biblioterapi” adını verdikleri projede topladıkları kitapları Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde bulunan Şehit Mehmet Yener İlkokulu kütüphanesine yerleştiren İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Ercan Kaçmaz, Dr. Öğr. Üyesi Tuba Baykara, Dr. Öğr. Gör. Serdar Tekin ve İngiliz Dili Eğitimi 4. sınıf öğrencileri, okuldaki okuma saatine katılarak öğrenciler ile kitap okumanın yararı ve üniversite seçimleri ile ilgili sohbet etme fırsatı da buldu.

NEVÜ akademisyenleri ve öğrenciler ayrıca İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, Müdür Yardımcıları Muhammed Döner, Perihan Avcı Şube Müdürü Mehmet Akdoğan, Okul Müdürü Mestan Çetin ve İngilizce öğretmeni Zeynep Kaya ile görüştü.