NEVÜ Rektör Aktekin’den Ahmet Yesevi Üniversitesi’ne Ziyaret

02 Şubat 2022 1038
NEVÜ Rektör Aktekin’den Ahmet Yesevi Üniversitesi’ne Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Ahmet Yesevi Üniversitesi’ni ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in üniversiteyi ziyaretlerinde makamında ağırlayan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

Ahmet Yesevi Üniversitesi ve üniversitede eğitim gören öğrenciler hakkında Rektör Prof. Dr. Aktekin’e bilgi veren Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Şimşek, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile de yürütülebilecek her türlü ortak proje ve çalışmalara hazır olduklarını ifade etti.  

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün uluslararası öğrencilerin eğitimine büyük önem verdiğini belirten NEVÜ Rektör Aktekin ise, bu doğrultuda dünyanın 45 farklı ülkesinden ve coğrafyasından 703 uluslararası öğrencinin üniversitede eğitim gördüğünü söyledi. Üniversite bünyesinde bulunan Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile de uluslararası öğrencilerin eğitimlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Aktekin ayrıca, Orta Asya Türkleri'nin dini-tasavvufi hayatında geniş tesirleri bulunan ve Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin de hocası olan “Hoca Seyyid Ahmet Yesevi”nin ismini de üniversitenin Merkez Kütüphanesine verdiklerini sözlerine ekledi.

Rektör Aktekin ve Mütevelli Heyet Başkanı Şimşek daha sonra iki üniversite arasında yürütülebilecek iş birliği imkanları üzerine bir süre görüştü.