NEVÜ Rektörü Aktekin’den TKDK Başkanı Adak’a Ziyaret

05 Şubat 2022 1045
NEVÜ Rektörü Aktekin’den TKDK Başkanı Adak’a Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Muhammed Adak’ı ziyaret etti. 

NEVÜ Rektörü Prof. D. Semih Aktekin’i ziyaretlerinde makamında ağırlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Muhammed Adak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. 

Nevşehir İl Koordinatörlüğü görevini yürütürken TKDK Personel İşleri Koordinatörlüğüne atanan Emrah Şenoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyaretlerinde TKDK Başkanı Adaklı ile bir süre görüşen Rektör Aktekin ayrıca Şenoğlu’na yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kurulu  (YÖK) tarafından NEVÜ’nün Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında "Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisas üniversitesi arasına alınmasıyla birlikte ihtisas alanlarıyla ilgili kapsamlı çalışmalar başlattıklarını ve gündemlerinde birçok faaliyet ve proje bulunduğunu belirtti.

Aktekin, bölgenin Turizm sektöründe diğer istihdam alanlarıyla birlikte belirlenen hedeflere ulaşabilmesi için farklı kurumlarla görüşmeler yürüterek ortak projeler geliştirmek istediklerini, bu kapsamda da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile yakın iş birliği içerisinde olacaklarını dile getirdi.