NEVÜ Öğretim Elemanı Kaplan’ın “EBA-OSM" Başlıklı Projesine TÜBİTAK Desteği

19 Şubat 2022 1694
NEVÜ Öğretim Elemanı Kaplan’ın “EBA-OSM" Başlıklı Projesine TÜBİTAK Desteği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Bahriye Kaplan’ın araştırmacı olarak yer aldığı "Ortaokul Öğrencilerinde COVID-19 Salgın Dönemi ve Sonrası Ekran Bağımlılığını Azaltma Okul Sağlığı Modeli (EBA-OSM)" başlıklı projesi “TÜBİTAK 3501 – Kariyer Geliştirme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Desteklenmeye hak kazanılan proje ile “Ekran Bağımlılığını Azaltma Okul Sağlığı Modeli” ile uygulanacak dört basamaklı ekrandan uzaklaştırma, aktivite ve eğitimlerin ortaokul öğrencilerinde siber zorbalık ve ekran bağımlılıkları düzeylerine olan etkisi incelenecek. Proje kapsamında geliştirilecek olan “Ekran Bağımlılığını Azaltma Okul Sağlığı Modeli” ile çocukları ekrandan uzaklaştırarak, ekran kullanım süresi ve siber zorbalığı azaltmayı amaçlamakla birlikte bu amaca ulaşmak için çocukların yaş grubuna uygun eğitim ve aktiviteler planlanmakta.

Ayrıca bu proje yoluyla Arş. Gör. Dr. Bahriye Kaplan’ın yürüttüğü “Proje Döngüsü ve Yönetimi” dersini alan ve proje ekibinde bursiyer olarak bulunan gönüllü lisans öğrencilerinin proje hazırlama konusunda aldıkları bilgileri somut bir şekilde görmeleri ve deneyim kazanmaları sağlanarak, kendilerinin lisans düzeyinden başlayarak proje kültürlerinin gelişimine katkıda bulunmak hedeflenmekte.