NEVÜ Rektör Yardımcısı Şahinkaya “Üniversite Güvenlik Koordinasyon Kurulu Toplantısı”na Katıldı

25 Şubat 2022 1261
NEVÜ Rektör Yardımcısı Şahinkaya “Üniversite Güvenlik Koordinasyon Kurulu Toplantısı”na Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında yapılan “Üniversite Güvenlik Koordinasyon Kurulu Toplantısı”na katıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında Nevşehir Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen “Üniversite Güvenlik Koordinasyon Kurulu Toplantısı”na; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar,  Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahattin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ve ilçe kaymakamları katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Kapadokya Üniversitesi ile bunlara bağlı yükseköğretim kurumlarında, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar başta olmak üzere diğer özel öğrenci yurt, pansiyon ve çevrelerinde meydana gelebilecek olaylara karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, yasal olmayan eylem ve etkinliklere meydan verilmemesi, olaylara karışanların tespit edilerek haklarında gereken yasal işlemlerin yapılmasına dair ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile üniversite yönetimleriyle koordine içerisinde hareket edilerek gerekli tedbirlerin uygulanması yönünde kararlar alındı.

Toplantıda ayrıca, her iki üniversitede ve şehirde sorunsuz bir eğitim-öğretim döneminin gerçekleştirilmesi için alınan ve alınabilecek ek tedbirler görüşülerek karara bağlandı.